OČEKIVANI POTEZ

Aliens: Colonial Marines ipak ne dolazi na Wii U

06.04.2013 u 12:21

Bionic
Reading

Jedna od dvije dosad najgore igre godine je i 'Colonial Marines', igra od koje se očekivalo zaista mnogo. Nakon potpunog fijska verzija za PC, PS3 i Xbox, Sega je odlučila obustaviti razvoj porta za Wii U konzolu

Sve do trenutka kada se Aliens: Colonial Marines pojavio na tržištu, očekivanja publike, a posebno obožavatelja filmske franšize bila su velika. Iza igre je stajao Gearbox, a dostupni video materijali su itekako obećavali.

 

A onda se na tržištu pojavila igra. Ne samo da se radilo o vrlo hrpi bezvrijednog koda uobličenog u igru, nego je otkriveno i to da je Gearbox svjesno uljepšavao trailere i navodne in-game snimke kako bi prodao igru. U tome su i uspjeli i igra je nekoliko tjedana bila pri vrhu najprodavanijih igara na svijetu.

 

Gearbox je stvari kasnije pokušao poboljšati DLC sadržajima no to više gotovo nikoga ne interesira previše s obzirom da danas nitko više i ne igra 'Colonial Marines'. Zbog svega toga ne iznenađuje činjenica da je Sega odlučila ugasiti portanje igre na Wii U platformu, najvjerojatnije kako bi se riješila dodatnih financijskih troškova na igru koju je ionako financirala punih šest godina.

 

'Konstantno promatramo sve aspekte našega poslovanja i u ovom smo slučaju donijeli odluku da ne nastavljamo razvoj verzije za Wii U. Ipak, moramo priopćiti i to da trenutno radimo na nekim fantastičnim projektima za Wii U koje ćemo najaviti nešto kasnije.'