ALIENI I MARINCI

Aliens: Colonial Marines

03.07.2012 u 11:15

Bionic
Reading

Jedan od najišćekivanijih FPS-ova koji se trebao pojaviti ove godine je zbog tehničkih razloga odgođen za iduću. Iz tog razloga ćemo na naslov Aliens: Colonial Marines još netko vrijeme morati pričekati kako bi ga zaigrali i procijenili dali je igra opravdala svoj ogromni potencijal

U igri Aliens: Colonial Marines igrat ćete s marincem imena Christopher Winter koji izgleda kao ogledni primjerak svoje vrste. Što to znači, ostavit ćemo Vama na razmišljanje. Radnja igre dešava se nakon događaja iz popularnog filma Alien 3 popularnog redatelja Jamesa Camerona. Svemirski brod imena Sulaco, za koji se pretpostavlja da je uništen nedugo nakon prolaska planeta Fury 161 u filmu Alien 3, popravljen je u orbiti planeta LV-426 a vaš zadatak je da kao pripadnik specijalne jedinice Marinaca istražite letjelicu. Bataljun Marinaca koji je na mjesto događaja stigao prije vas, izgubio je vezu s nadređenima tako da je njihova sudbina neizvjesna. Imajući to na umu, na vama je da otkrijte što se točno dogodilo. Naravno, jednom kada nogom kročite na brod, stvari potpuno neočekivano krenu u lošem smjeru.

Ono što je posebno zamjetno u ovoj, još ranoj fazi igrinog razvoja, jest velika pažnja koju su igrini programeri iz Gearbox Softwarea posvetili samim detaljima. Pod tim prvenstveno mislimo na sveopći kaos koji je konstantno prisutan kako napredujete kroz igru. Nijedna prostorija u koju kročite nije statična, u kojoj samo nekoliko ljudi uokolo besprizornno trčkara, već će bljeskanje svjetala i iskrenje žica garantirati da vaš pogled neće biti orijentiran isključivo na jedno područje ekrana. To u biti znači da će takva raznovrsnost događaja pojačati vaš dojam i sveopće iskustvo igranja.  

Borba je kao što i možete pretpostaviti iznimno hektična i napeta u bilo kojem pogledu. Alieni su ovog puta iznimno agresivni te ćete imati samo nekoliko sekundi vremena da ga neutralizirate ukoliko ne želite vidjeti onaj uvijek poražavajući natpis na ekranu. Game Over. Osim što će se gadovi pojavljivati i iskakati iz mrtvog mraka, mogu se penjati te puzati po zidovima. Srećom, uz vas je vaša vjerna puška koja ima dovoljno snage i vatrene moći da se uspješno odupre nesnosnim napasnicima. Veliku pomoć imat ćete i od svojevrsnog senzora pokreta koji će vam ukazati na prisustvo neprijatelja koji gmiže negdje u mraku i samo čeka kako da vas zaskoči. Taj gadget, osim što je iznimno koristan, igraču pruža osjećaj nelagode i napetosti jer ćete uvijek jedno oko držati na njemu očekujući neugodno piskutanje i pojavu crvenih točkica koje ukazuju na prisustvo vanzemaljske infekcije.

Kao što smo rekli na početku najave, nadamo se kako će se odgoda isplatiti i kako ćemo na zimu iduće godine imati priliku zaigrati Aliens: Colonial Marines čiju ćete recenziju svakako imati priliku vidjeti.

Igra bi se trebala pojaviti za osobno računalo i konzole. 

Aliens: Colonial Marines gameplay