mogući izvanredni izbori

Aleksandar Vučić podnijet će ostavku i kandidirati se za premijera Srbije?

06.02.2023 u 20:16

Bionic
Reading

Kako neslužbeno doznaje srbijanski portal Blic iz Srpske napredne stranke, već u rujnu ove godine u Srbiji bi se mogli održati izvanredni izbori, a sadašnji predsjednik Aleksandar Vučić pretendira na poziciju premijera

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić će, kako navodi Blic prema neslužbenim izvorima iz vrha njegove stranke SNS, uskoro sazvati nove izbore i kandidirati se poziciju premijera Srbije. Blic piše kako su doznali za okvirni datum izvanrednih izbora nakon navodno vrlo oštrog Vučićeva govora na sjednici vrha SNS-a.

'Bolje je da odemo u opoziciju nego da nam partijski i privatni interesi vode državu. Spreman sam da idem na izbore kao kandidat za premijera, ali neću popustiti pod ucjenama', poručio je Vučić, piše Blic.rs.

Do nagovještaja potpune promjene političke panorame u Srbiji došlo je tijekom nedavne sjednice Narodne skupštine o stanju na Kosovu. Vučić je istaknuo kako je SNS bio usamljen u obrani državnih interesa te da je uz sebe imao narod. Dodao je i da mu je 'dosta i pokvarenjaka koji bi se bogatili na račun stranke, često se pozivajući na njega prilikom svojih mutnih poslova, a kad god se trebalo boriti za državu i narod prvi su okretali leđa'.