STRAH ZA VLASTITI ŽIVOT

Aktivistica koju je gazio HDZ-ovac: Primam prijeteće pozive

Bionic
Reading

Da nije bilo medijske hajke, Dubrovčanka Morana Rozić (33), inače predsjednica Udruge za promicanje progresivnih društvenih odnosa (UPPAD), i dalje bi bila vlasnica optužnog prijedloga samo zato što je vrišteći, kada ju je bacio na tlo i prikliještio nogama ispred hotela Sheraton HDZ-ov vijećnik Nenad Viduka (47), narušavala javni red i mir

Od njezina progona se odustalo jer ju, zapravo, istražitelji u policijskoj postaji tijekom obrade nisu uspjeli navesti da prizna da je ona svojim ponašanjem, dakle snimanjem s javne površine, izazvala Viduku. Kao uspomena na snimanje uzvanika HDZ-ovog skupa, za koje su je zamolili iz Građanske akcije, ostale su joj ozljede desne strane glave, desne podlaktice i noge, ali i brdo straha. Neposredno prije Vidukinog nasrtaja, u hotel je pristigao ginekolog Ante Ćorušić, dok je tučnjavu propustio Vladimir Šeks koji je stigao desetak minuta kasnije, baš kad i policija.

'Rekli su mi da je Viduka kratkog fitilja i da je dinaroidni tip, pa ispada po tome da je u redu da, kad ima loš dan ili kad mu nešto ne odgovara, krene toljagom po ljudima. Nakon što je obznanjeno da je prijava protiv mene odbačena, netko me zvao sa sakrivenog broja i šutio. Strah me je za vlastiti život', ispričala je za Slobodnu Dalmaciju Morana koja povremeno uskoči u susret kolegama iz Građanske akcije.

Nakon što je na nju brutalno nasrnuo Viduka, osim kolega iz Građanske akcije koji su promptno odbacili transparent, u pomoć joj je pritekla i jedna od sudionica skupa priupitavši ju ironično: 'Šta vam je ovo trebalo da izazivate?!' Da kojim slučajem nije naišao policajac u civilnom vozilu koji je vidjevši komešanje i obračun upalio sirenu, tučnjava bi otišla puno dalje.

'Moja sretna okolnost je da sam glavom udarila u krivi kamen, zbog čega sam samo lakše ozlijeđena, jer u protivnom nisam sigurna da bih danas bila među živima', dodaje puna entuzijazma mlada Dubrovčanka, inače arhitektica po struci koja sprema stručni ispit u Italiji, a nedavno je postala i sudski tumač za talijanski i engleski jezik.