ČEKA SE ODLUKA STOŽERA

Aktivira se Arena, prvi pacijenti mogli bi stići već u petak

25.11.2020 u 18:23

Bionic
Reading

Davor Vagić, koordinator za Covid centar Arena Zagreb i liječnik iz KB Sestre Milosrdnice, ustanove zadužene za skrb o pacijentima koji će stizati u Arenu, kaže da su spremni da već od petka ujutro krenu puniti tu dvoranu pacijentima. Liječnici i medicinske sestre su u pripravnosti. Čeka se odluka Stožera ide li u aktivaciju ili ne, kazao je Vagić

'Treba naglasiti, u Areni bi bili smješteni pacijenti s lakšom kliničkom slikom', napominje Vagić za N1.

Kasnije je za RTL Danas pojasnio da će za početak dolaziti pacijenti u premještaju iz zagrebačkih COVID bolnica, znači iz Klinike za infektivne bolesti i KB Dubrava.

'Znači slikovito, pacijenti koji su pred otpust i ovdje dobivaju svu skrb koju treba jer bolnice treba ostaviti za teške pacijente", rekao je Vagić.

Svi pacijenti koji će stići u Arenu dobiti će narukvice radi lakše identifikacije.

Mario Zovak, ravnatelj Kliničke bolnice Sestre milosrdnice, za Dnevnik.hr potvrdio je da će prvi pacijenti vjerojatno stići za vikend.

"Mi smo spremni već 10-ak dana. Ekipa je određena i doći će na poziv", kazao je Zovak te istaknuo kako će prvi pacijenti vrlo vjerojatno stići ovog vikenda. "Odluku o tome donosi ministar, odnosno stožer", istaknuo je.

Sportska dvorana Arena preuređena je u stacionar za COVID pacijente s blažom kliničkom slikom i potpuno opremljena početkom mjeseca. Tada su se svi nadali da će ostati prazna jer je to treća opcija za smještaj pacijenata.

  • +4
Prezentacija stacionara u Areni Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji

Na dvije etaže nalazi se 420 kreveta. U Areni su laboratorij za analizu krvi te sala za reanimaciju. Svi pacijenti imat će prehranu, čišćenje, utičnice za punjače mobitela, te pristup Wi-Fi sustavu.

  • +27
Postavljanje kreveta u Areni za oboljele od covida-19 Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl