hak

Ako krećete na put oboružajte se strpjenjem: Gužve na cestama, redovi na graničnim prijelazima, probleme stvara i jak vjetar

21.12.2019 u 16:25

Bionic
Reading

HAK je izvijestio u subotu poslijepodne kako je pojačan promet na svim glavnim cestovnim pravcima u Hrvatskoj. Moguća su duža čekanja na graničnim prijelazima, a probleme dodatno stvara olujni vjetar

Pojačan je promet na svim glavnim cestovnim pravcima, autocestama A3 Bregana-Lipovac, A2 Zagreb-Macelj, A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, na gradskim prometnicama i obilaznicama te graničnim prijelazima na ulasku u zemlju iz smjera Slovenije i izlasku prema Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Zbog pojačanog priljeva vozila prema granicama i graničnih kontrola moguća su duža čekanja pa za državljane Europske unije preporučamo korištenje manjih graničnih prijelaza, javlja HAK u 17.45.

Zbog vjetra u prekidu su:

  • katamaranske linije: Split-Vis, Split-Bol-Jelsa, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Milna-Rogač-Split, Korčula-Hvar-Split, Rab-Lun (Tovarnele)-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Zadar–Iž Mali–Iž Veli–Mala Rava–Rava,

brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, Vrgada-Pakoštane-Biograd,

  • trajektne linije: Lopar-Valbiska, Zadar (Gaženica)–Sestrunj–Zverinac–Molat, Zadar (Gaženica)–Bršanj (Iž)–Rava–Mala Rava, Split-Vela Luka-Ubli, Trogir/Soline-Drvenik Veli-Drvenik Mali, Drvenik-Sućuraj, Prapratno-Sobra, Dubrovnik-Lopud-Suđurađ.


Izmjene u redu plovidbe:

  • trajektna linija Šibenik–Kaprije–Žirje plovi bez pristajanja u luku Kaprije,
  • trajekt na liniji Brestova–Porozina ne prevozi autobuse i teretna vozila iznad 3 tone nosivosti.

 

Zbog olujnog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostale je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3).

Povećana je gustoća prometa na autocesti A3 Bregana-Lipovac između naplatih postaja Bregana i Zagreb Istok u smjeru Lipovca, povremeno se vozi u koloni uz zastoje, a pred naplatnim postajama kolone su duge oko 1 km.

  • +7
Vjetrovito prijepodne u Puli Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Prometna nesreća na autocesti A3 Bregana-Lipovac na 164. km između čvorova Okučani i Nova Gradiška u smjeru Lipovca, vozi se jednim prometnim trakom u koloni.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost i usporava promet u Gorskom kotaru. Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te drže sigurnosni razmak između vozila.

Zbog odrona trenutno je zatvorena državna cesta DC3 kod Lokvarskog jezera.