ministar gospodarstva Tomislav Ćorić

'Ako dođe do daljnje eskalacije cijena, Vlada je spremna odraditi neke stvari'

25.10.2021 u 23:29

Bionic
Reading

Kada je riječ o daljnjem rastu cijena goriva, ministar gospodarstva Tomislav Ćorić najavljuje da će se nakon iduća tri tjedna razmotriti situacija 'za eventualnu dodatnu intervenciju'

Komentirao je drastičan rast cijena energenata. 'Mi smo jasno pokazali smjer u kojem želimo ići, a to je stabilizacija goriva. Današnji, odnosno sutrašnji dan pokazuje koliko smo uspješni u tome', kaže. Kada je riječ o daljnjem rastu cijena goriva, Ćorić najavljuje da će se nakon iduća tri tjedna razmotriti situacija 'za eventualnu dodatnu intervenciju'.

Kada je riječ o ukidanju trošarina i smanjivanju PDV-a, Ćorić za Novu TV kaže da to za cilj ima fiskalno rasterećenje. 'Ono što poručujemo jest da ćemo ići da stabiliziranjem cijena, a ako dođe do daljnje eskalacije, Vlada je spremna odraditi neke stvari', kaže i dodaje da smatra da je bolje dirati u sustav trošarina.

Na pitanje o rastu cijena plina koja se očekuje sljedeće godine, ministar kaže da vjeruje u stabilizaciju na plinskom tržištu. 'A ako do toga dođe, vjerujem da će cijene plina stagnirati i da će korekcija biti znatno manja', rekao je.