Osijek

Agencija besplatno pomaže u pripremi i provedbi EU projekata

14.11.2019 u 14:03

Bionic
Reading

Početna konferencija projekta 'Tehnička pomoć Javne ustanove Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije' održana je u ćetvrtak u Osijeku, a riječ je o 32 milijuna kuna vrijednom projektu kojim će spomenuta agencija besplatno pružati pomoć u pripremi i provedbi europskih projekata

Ravnatelj Županijske razvojne agencije Tomislav Barbarić rekao je kako je 85 posto sredstava za provedbu projekta osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostali dio iz županijskog proračuna.

'Tijekom provedbe naša ustanova će pružati stručnu i savjetodavnu pomoć jedinicama lokalne i regionalne samouprave te svim drugim javnopravnim tijelima s područja naše županije u pripremi provedbi projekata Europske unije koji su od značaja za razvoj županije', rekao je Barbarić.

Napomenuo je kako su njihove usluge besplatne za potencijalne korisnike, pri čemu je agencija akreditirana za tu vrstu poslova.

'Mi smo regionalni koordinator za tu vrstu poslova na području naše županije i želimo potencijalnim korisnicima naših usluga pomoći da povuku što više sredstava iz EU fondova, jer će se to pozitivno odraziti na ravnomjeran regionalni razvoj na području cijele županije', zaključio je Barbarić.

Osječko-baranjski dožupan Goran Ivanović ocijenio je kako je riječ o projektu od velike važnosti za županiju.

'Uvjeren sam da će agencija svojim stručnim savjetima uvelike pomoći onima koji im se jave', rekao je dožupan.