OSVETA BIVŠIH SUPRUŽNIKA

Afera s maloljetničkom prostitucijom je namještaljka?

15.06.2009 u 08:37

Bionic
Reading

Glavni ravnatelj policije Vladimir Faber demantira tvrdnje da je inspektor osječke policije prisilno povučen iz istrage o prostituciji štićenica Doma za odgoj djece i mladeži u Osijeku. Prema izvorima Večernjeg lista, lanac maloljetničke prostitucije u Osijeku navodno uopće ne postoji, ili barem ne u obliku u kojemu su to u pismu navele neke štićenice Doma. Navodno je dosadašnja istraga pokazala da je u pozadini otac jednog djeteta koje je smješteno u Dom i njegova namjera da se lansiranjem afere osveti djetetovoj majci

'Ne postoji policajac koji bi bio povučen s bilo kojeg slučaja, pa tako ni sa slučaja u vezi s prijavom o maloljetničkoj prostituciji. Ti su izvidi pri samome kraju, a kompletan završetak očekujem za 24 sata', izjavio je za Večernji list Faber, ne želeći iznositi pojedinosti o velikoj osječkoj aferi, već samo najavljujući njezin skori epilog.

Prema neslužbenim izvorima, lanac maloljetničke prostitucije u Osijeku navodno uopće ne postoji, ili barem ne u obliku u kojemu su to u pismu navele neke štićenice Doma. Navodno je dosadašnja istraga pokazala da je u pozadini otac jednog djeteta koje je smješteno u Dom i njegova namjera da se lansiranjem afere osveti djetetovoj majci. Ispada da je taj čovjek i prije dolazio u policiju sa sličnim prijavama, ali se one nisu pokazale točnima.

Djevojke su, naime, u pismu tvrdile da su pružale seksualne usluge lokalnim političarima, rukovoditelju iz državne tvrtke i drugim viđenijim Osječanima, a iz istrage se može čuti da je 90 posto tih tvrdnji izmišljeno te da su djevojke intimne s mladićima koje su same izabrale.

Neslužbeno se u policiji govori da nije utemeljena ni priča bivše supruge prozvanog političara da joj je prijetio i bio nasilan, odnosno da su provjere pokazale kako su posrijedi pakosti koje se vuku još iz procesa raspada braka i rastave.

'Nisam sudjelovao u navodnom organiziranom lancu prostitucije s maloljetnicama, nisam nikada ni čuo za takvo što! Sve je to montaža moje bivše supruge i jednog psihički bolesnog čovjeka', ustvrdio je Večernjaku osječki političar kojega u svom pismu jedna maloljetna štićenica osječkog Doma za odgoj djece i mladeži navodi kao korisnika seksualnih usluga njezinih vršnjakinja iz te ustanove.

Istaknuo je kako je taj čovjek pred njegovim znancima izvlačio pištolj i govorio da će ga ubiti, DORH je zbog toga nedavno podigao optužni prijedlog. Najžalosnije je to što toga čovjeka, kazao je, uopće ne poznajem. Imena navodnih klijenata i svodnika iz pisama, dodao je, mogu se podijeliti u dvije grupe. U jednoj su osobe bliske njemu, a u drugoj su prijatelji bivše supruge spomenutog muškarca.

Drugi ugledni političar koji je spomenut u pismu, bivši visoki dužnosnik jednog ministarstva, u sve je upleten, dodao je, samo zato što je blizak s njim.

Budući da su ta dvojica političara stranački kolege, u Osijeku se već pojavila priča kako je moguće da je riječ i o unutarstranačkim obračunima.