HDZ NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI

Afera Fimi Media: Pravni zastupnik HDZ-a otkrio možemo li očekivati kraj suđenja prije izbora

27.05.2020 u 20:01

Bionic
Reading

Kraju se primiče ponovljeno suđenje Ivi Sanaderu za aferu Fimi media - bivša blagajnica HDZ-a Branka Pavošević u emotivnom iznošenju obrane promijenila je iskaz.

Kao i ona, svoju su odgovornost odbacili i tvrtka Fimi media, ali i optuženi HDZ, krivnju su prebacili na tadašnjeg tajnika stranke - Ivana Jarnjaka.

RTL otkriva kako je realno očekivati da presuda bude u sljedećih mjesec dana jer cijeli ponovljeni postupak ide ubrzanim tempom. Uskoro će završne riječi, a onda slijedi i konačna odluka.

Vladimir Terešak, pravni zastupnik HDZ-a, kaže da sve ovisi o sudskom vijeću. 

"Ušli smo u završnicu iznošenja obrana. Sutra predstoji iznošenje dokaznih prijedloga. Ako ih sudsko vijeće prihvati, onda nije za očekivati da će suđenje završiti prije izbora, no ukoliko ih sve odbije, onda slijedi iznošenje završnih govora i sam kraj suđenja i objava presude", otkrio je u razgovoru za RTL Danas Vladimir Terešak.

"Dokazni prijedlozi će biti različiti, u svakom slučaju će se odnositi i smatram da to treba provesti, vještačenje u odnosu na poslovanje Fimi Medije. U tom slučaju suđenje neće završiti prije izbora, nego na jesen", dodao je.

Upitan kolika bi mogla biti politička šteta ili korist za HDZ sama presuda, Terešak kaže: "Ako bude osuđujuća ona će biti u vidu novčane kazne i oduzimanja imovinske koristi. O političkoj šteti ne bih govorio, ja nisam političar".

Terešak očekuje da će suđenje završiti u korist HDZ-a.

"Očekujem da će suđenje završiti drugačije nego u prvom stupnju, vidjet ćemo hoće li se to ostvariti", kazao je.

Suđenje je obilježilo mijenjanje iskaza. I danas je to učinila Branka Pavošević.

"Gospođa Pavošević je promijenila iskaz u smislu da se ne smatra krivom, teretila je za sve gospodina Jarnjaka, no u globalu svi optuženici su ostalih kod svojih ranijih iskaza", kazao je Terešak.