BANKARI NAGRADILI

7.000 kuna nagrade policajcima iz Sesveta

20.07.2009 u 14:00

Bionic
Reading

Mijo Grbavac, otac poginulog policajca Ivana Grbavca, uvjeren je da Kazimir Dužnović, pljačkaš poslovnice RBA banke u Sesvetama koji je 5. svibnja ove godine ubio njegova sina Ivana, 24-godišnjeg policajca, još nekog štiti

Izjavio je to za Jutarnji.hr nakon što mu je Zoran Bohaček, predsjednik Hrvatske udruge banaka, predao godišnju nagradu HUB-a.

'Koga štiti?' pita se Mijo Grbavac dva i pol mjeseca nakon što mu je razbojnik ubio sina. Otac ubijenog policajca tvrdi da je u međuvremenu doznao da je tog popodneva na skuteru u naselju oko banke viđen mladić koji je već ranije bio suučesnik Dužnoviću u nekim razbojstvima i kojeg je Dužnović i ranije zaštitio u svojim iskazima. No, Kazimir Dužnović i dalje je jedini okrivljeni za pljačku banke.

Zoran Bohaček, direktor HUB-a, predajući nagrade obitelji poginulog Ivana Grbavca te teško ranjenog Jadranka Certine i policajcima Milovanu Dakiću, Kristijanu Novoselcu, Bošku Čenanu i Goranu Blaževiću kazao je da se nada da će ovo biti posljednji put da HUB predaje godišnje nagrade policajcima koji su sprečavali pljačke banaka i novčarskih institucija. Uz priznanje, svakom je pripalo po 7.000 kuna.

Policajci koji su sudjelovali u intervenciji u RBA banci još uvijek su na bolovanju, primaju psihološku pomoć, a policajac Milovan Dakić kaže da mu još uvijek fali dio 'filma' te da se trza na pojedine zvukove, ali da mu je rana dobro zarasla.

Na upit o susretu s pljačkašem u sudnici odgovorio je: 'Neće biti ugodno, ali pregrmit ću i to.'

Jadranko Certin, koji je bio najteže ranjen nakon pljačke i koji je nedavno otišao na rehabilitaciju u toplice, zbog zdravstvenih je komplikacija vraćen u KB Dubrava. Njegovo je stanje sada stabilno, no liječnici i dalje čine sve napore da spase njegov život, pa su na današnjoj dodjeli priznanja bili njegovi roditelji. U ime MUP-a policajcima je zahvalio Dražen Vitez, zamjenik ravnatelja policije.