U JEMENU

14 mrtvih, među njima 12 pripadnika Al Kaide

19.06.2011 u 16:01

Bionic
Reading

Dvanaestorica pripadnika Al Kaide i dvojica vojnika poginula su u sukobu u gradu Zindžibaru, na jugu Jemena, rekao je u nedjelju vojni časnik

'Dvanaestorica pripadnika Pristaša šerijata (skupina povezana s Al Kaidom) poginula su, a trojica su ranjena u noćašnjem topničkom granatiranju 119. brigade', rekao je taj časnik. Dodao je da su meta granatiranja bili 'teroristi koji su postavljali eksploziv na glavnoj prometnici' u gradu.

Nakon dvosatnog granatiranja, 'naoružani teroristi su poveli napad na vojnu bazu', gdje su dvojica vojnika poginula u raketiranju, a trojica su ranjena i prevezena u bolnicu u Adenu, kazao je.

29. svibnja stotine pripadnika Al Kaide, po informacijama vlasti, zauzele su Zindžibar, istočno od Adena, gdje je u sukobima s vojskom već poginulo više od 150 ljudi, među kojima osamdesetak vojnika.

Više stotina stanovnika Džara, u okolici Zindžibara, prosvjedovalo je u petak tražeći odlazak islamističkih boraca, povezanih s Al Kaidom, iz njihova mjesta.

Jug Jemena je sve nestabilniji, a više desetaka naoružanih muškaraca koje se dovodi u vezu s Al Kaidom, napali su u srijedu pred zoru grad Hutu. U napadu, čija su meta bile sigurnosne snage, poginula su dvojica policajaca, a petorica su ranjena.