10. SPLIT PRIDE

Uz jako policijsko osiguranje održana splitska povorka ponosa, sudjelovao i gradonačelnik Puljak

17.07.2021 u 19:36

Bionic
Reading

Povorka ponosa jubilarnog 10. Split Pridea prošla je svojom tradicionalnom rutom, užim središtem Splita prema Rivi

Okupljanje na bedemu Cornaro iza Galerije počelo je u 17 sati, a kolona je zbog kiše krenula poslije 18,30. U povorci sudjeluje i splitski gradonačelnik Ivica Puljak, a organizatori su rekli kako im to puno znači, jer se tako pokazuje da je povorka nešto normalno što se odgađa svugdje u svijetu.

Gradonačelnik je rekao kako je došao jer želi podržati Split Pride i zato što smatra da svi građani imaju ista prava. On se nada da će ovogodišnji Pride proći u redu, a da će na idućima biti sve manje snaga sigurnosti.

  • +5
10. Split Pride Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos / CROPIX

Današnju povorku pratil su jake policijske snage.

Sudionici povorke nosili su zastave duginih boja, na čelu kolone bio je transparent Split Pride, a među brojnim drugima bili su oni na kojima je pisalo: "Mržnja je izbor -rodni identitet nije, "Cijepi se protiv homofobije i transfobije", "Volim cure", "Policija je tu zbog vaše mržnje."

Prema podacima organizatora Split Pridea, u povorci je sudjelovalo oko 200 ljudi.

Zbog epidemioloških mjera na okupljanje su puštane samo osobe s Covid potvrdama, osobe s potvrdama da su preboljele Covid, s potvrdama o cijepljenju ili s negativnim testom na Covid. "Ne želimo da postanemo žarište pandemije" poručili su organizatori u pisanom materijalu u povodu 10. Split Pridea.