odlično rješenje

Želite ukloniti prolaznike iza vas na fotografijama? Funkcija AI Remove Passersby na HUAWEIJEVOJ seriji P40 rješava to za vas

22.06.2020 u 07:00

Bionic
Reading

Posjećujete najnoviji kafić u gradu? Nema boljeg načina da pokažete svima da ste tamo od snimanja fotografije

Namučili ste se da postignete najbolji kut i izgled, ali se iznenada pojavi neki pješak u pozadini i upropasti vaš savršeni kadar. Sada je vaša fotografija uništena.

HUAWEIJEVA serija P40 ima rješenje za to. Funkcija AI Remove Passersby – kao što i njezino ime sugerira – vam omogućava da uklonite dosadne pješake s vaših najdražih fotografija s lakoćom.

Velika snaga obrade umjetnom inteligencijom čini nemoguće mogućim

Čipset Kirin 990 5G SoC posjeduje snažnu neuralnu procesnu jedinicu koja se temelji na Da Vinci arhitekturi što omogućava nevjerojatne performanse UI. Poboljšana snaga obrade omogućava da HUAWEIJEVA serija P40 pametnih uređaja danas ostvari svoje futurističke funkcije.

Kada se omogući funkcija Moving Pictures, pametni telefon snimi više snimaka u brzom slijedu nakon svakog klika zatvarača. I u svakom kadru, HUAWEIJEVA serija P40 provjerava ima li pješaka u dva definirana područja. Koristeći kadrove i kontrolne točke zajedno s umjetnom inteligencijom, pametni telefon može ukloniti prolaznike iz kadra, popunjavajući “izrezano” područje slikovnim podacima iz drugih kadrova koji su zajedno snimljeni. Kada se ukloni uljez iz kadra, ono što dobijete je savršena slika za koju ste se toliko namučili.

Recite zbogom prolaznicima s HUAWEIJEVOM serijom P40

Ne morate prebaciti svoju fotografiju na osobno računalo da bi upotrijebili funkciju AI Remove Passersby. U stvari, potrebno je samo par koraka da to napravite na pametnom telefonu – tako da možete osigurati da vaši sadržaji na društvenim mrežama budu relevantni i pravovremeni.

Kao prvo, otvorite Kameru i omogućite funkciju Moving Pictures u Foto načinu.

Kao drugo, kada snimite fotografiju, otiđite u Galeriju fotografija, odaberite vašu fotografiju i zatim otiđite na Uredi. Dodirnite “Ukloni prolaznike” pod “Pametno” i završili ste! Ali, imajte na umu da ova funkcija radi na temelju uspoređivanja i preklapanja više snimaka – tako da u slučaju da su prolaznici na vašoj fotografiji nepomični, možda ćete ih trebati ukloniti na drugi način.

Kao treće, dodirnite „Spremi“. Nemojte to zaboraviti. Kada spremite sliku, uređena fotografija će automatski zamijeniti postojeću naslovnicu vaše sekvence Moving Pictures.

Osjećate se lijeno? Također možete upotrijebiti funkciju Automatski za automatsko optimiziranje vaše fotografije. To vam također pomaže da uklonite prolaznike, istovremeno prilagođavajući parametre kao što su boje i ekspozicija. Funkcija sve to radi samo jednim klikom. Ali opet, zapamtite da uvijek morate spremiti svoj rad.

U ovom trenutku funkcija AI Remove Passersby može ukloniti do dva prolaznika u jednom kadru, ali Huawei želi poboljšati ovu funkciju u budućnosti. Ako ste već nabavili pametni telefon iz HUAWEIJEVE serije P40, zašto danas sami ne isprobate ovu funkciju?