ŠAKA SAVJETA

Želite tetovažu? Evo što prije toga trebate napraviti

01.11.2016 u 21:48

Bionic
Reading

Za kakvu god se tetovažu odlučili, dobro je pripremiti se unaprijed prije no što se date pod iglu i tintu. Trebate znati što vas očekuje pa i vidjeti kako bi vam stajala, ako je to izvedivo

Vjerojatno vam je barem koji put u životu palo na pamet da biste se mogli tetovirati. Tetovaža ima raznih veličina i oblika. Mogu biti privremene ili trajne. Nađete li dobrog majstora, dobit ćete gotovo bilo koji motiv koji možete zamisliti. Možete je ponosno nositi na ruci gdje je cijeli svijet može vidjeti ili na nekom manje dostupnom mjestu, za svoj gušt i zabavu onih koji su vam bliski.

Za kakvu god se tetovažu odlučili, dobro je pripremiti se unaprijed prije no što se date pod iglu i tintu. Trebate znati što vas očekuje, promisliti što vaša tetovaža može predstavljati i poručivati, pa i vidjeti kako bi vam stajala, ako je to izvedivo.

Srećom, postoji više web servisa i aplikacija koje vam u tome mogu pomoći.

1) Tattoos Hurt (web)
Ovo web odredište nudi sve što početnici trebaju znati o tetoviranju, pa tako i odgovor na pitanje koje je svima na umu: Hoće li boljeti? Na raspolaganju vam je poseban grafikon koji ilustrira na kojim dijelovima tijela je tetoviranje najbolnije.

No uz to će vas upozoriti i na moguće negativne posljedice tetoviranja, kao i kako pripremiti svoje tijelo na njegu poslije zahvata.


2) Tattoo Johnny (web)
Ako ste neodlučni oko toga što bi tetovaža trebala prikazivati, Tattoo Johnny je odličan početak. Naći ćete više od sto tisuća tetovaža posloženih po kategorijama: životinje, astronomija, etničke, za muškarce, za žene, kockarske, zastrašujuće, s kukcima, morskim životinjama, mitologijom, vjerskim i duhovnim temama, reptilima, dijelovima tijela, znakovima zodijaka...

Kad nađete nešto što vam se sviđa, otvorite stranicu za preuzimanje i isprintajte dizajn ili ga prebacite na svoj pametni telefon i pokažite svom majstoru za tetovažu. Nije sve besplatno: očekujte da ćete većinu platiti između deset i 20 dolara. No ima i onih za koje nećete morati platiti.

3) InkHunter (Android, iOS)

Želite znati kako bi vam pristajala tetovaža koju ste odabrali? Evo aplikacije koja će vam dati odgovor na to pitanje pomoću proširene stvarnosti.

Nacrtajte mali kvadratić na dijelu tijela na kojem želite tetovažu. Potom odaberite dizajn tetovaže u aplikaciji i usmjerite kameru vašeg mobitela prema kvadratiću. Kvadratić će nestati, da bi se umjesto njega pojavila tetovaža. Pomičite mobitel tamo-amo kako biste vidjeli kako tetovaža izgleda gledana iz različitih kutova.

Predinstaliranim nacrtima tetovaža možete dodati i svoje, kao i fotografirati simulaciju tetovaže kako biste mogli pitati svoje prijatelje što misle o vašem naumu.

4) /r/tattoos (web)
Reddit pod svojim okriljem ima i zajednicu zaljubljenika u tetovaže koji ponosno pokazuju što su sve nacrtali na koži. No subreddit r/tattoos nije tek izvor nadahnuća za nacrte, već može pomoći i pri pronalaženju majstora za tetoviranje.

Jedno od pravila koja su na snazi jest da svi koji objavljuju, moraju u naslovu objave navesti ime majstora i mjesto gdje ga se može naći. Tako možete odmah doznati tko je odgovoran za tetovažu koja vam se svidjela i potražiti ga / je.

5) Tattly (web)
Niste baš sigurni da biste željeli trajnu tetovažu? Posve vas razumijemo. Ipak je to velika odluka s trajnim posljedicama. No što kad biste mogli staviti tetovažu privremeno? I mijenjati ih povremeno?

Tatty je trgovina privremenih tetovaža. Imaju ogroman katalog i poslat će vam ono što ste odabrali za šest dolara ako ste izvan Sjedinjenih Država. Uzmete li robu vrijednu iznad 45 dolara, ne naplaćuju dostavu.

Stavite je na sebe i eto - tetovirani ste. Potrajat će dva do četiri dana. Izrađuju ih profesionalni majstori tetovaže, koristeći biljnu tintu. Možete im poslati i vlastiti dizajn.


Više:Make Use Of