NOVITET ZA ANDROIDE

Želite isprobati aplikaciju prije instalacije? Sada i možete

23.10.2017 u 08:55

Bionic
Reading

Pomoću značajke Instant Apps moguće je isprobati aplikaciju bez da ju preuzmete i instalirate na pametni telefon. Zasad je dostupna tek za manji broj uređaja

Značajka Instant Apps bila je i dosad dostupna dovoljno radoznalim korisnicima na nekoliko mjesta, ali ne i tamo gdje bi ju najprije očekivali: u Googleovoj trgovini aplikacija online Play.  To više neće biti slučaj, čini se.

Google je značajku Instant Apps počeo postupno ugrađivati u Play putem dugmeta Try It Now na stranicama aplikacija. Kucnete li po njemu, moći ćete provjeriti odgovara li aplikacija vašim željama i potrebama i prije no što ju preuzmete.

Zasad to dugme možete naći na tek šačici aplikacija, no za očekivati je kako će njihov broj rasti s vremenom. 

Nije to jedina promjena u trgovini Play. Dodano je osvježeno izdanje područja za igru s trailerima i kategorijama za nove te premijske plaćene igre. Preuređena kategorija Editor's Choice dostupna je sad u 17 zemalja. 

Google će također od 1. siječnja iduće godine srezati svoj udio u aplikacijama s pretplatom s 30 na 15 posto ukoliko aplikacija uspije zadržati korisnika dulje od godinu dana, piše Engadget.

  • +13
Je li ovo 20 najboljih smartfona na svijetu? Izvor: OnePlus / Autor: OnePlus