TEHNO SAVJETI

Želite isljučiti potvrdu o pročitanoj poruci u Outlooku? Ništa lakše

12.03.2020 u 11:07

Bionic
Reading

Microsoft Outlook korsiti sličnu metodu potvrde primanja i čitanja poslanih poruka. Korisnici, ako žele malo više privatnosti, ovu opciju mogu isključiti odlaskom u postavke aplikacije

Microsoft Outlook ima mogućnost slanja potvrda o pročitanim porukama pomoću koje možete potvrditi da je određena osoba primila i otvorila vašu email poruku. Također možete čitati potvrde drugih ljudi - slično kao u WhatsAppu koji koristi malo drukčiju vrstu potvrde za pročitano ili nepročitano.

U Outlooku je, konkretno, moguće isključiti potvrde koje šaljete, kao i one koje primate. Riječ je o dvije odvojene opcije.

Kako isključiti slanje zahtjeva za potvrdu o pročitanoj poruci u Outlooku?

Ako ne želite tražiti ili slati potvrde u sklopu emailova, otiđite u File > Options > Mail i skrolajte sve do Tracking opcije. Ispod For all messages sent i request, pronaći ćete dvije stvke:

Potvrdu o dostavljanju koja vas obavještava da je pouka dostavljena na primateljev email server i potvrdu o čitanju koja potvrđuje da je primatelj pročitao, odnosno pogledao poruku. Vodite računa da prva stavka samo potvrđuje da je pošiljka stigla na odredište.

Druga opcija potvrđuje da je primatelj otvorio poruku.

Maknite kvačicu pored obje stavke i isključit ćete sve vrste potvrda o slanju i primanju u vašem Outlooku. Ako aktivirate potvrde, vodite računa da ih brojni email serveri ne podržavaju, što znači da vaša potvrda možda neće uopće biti potvrđena. Nakon toga potvrdite vaš izbor klikom na OK.

Kako isključiti primanje potvrda za pročitane poruke?

Otiđite u File > Options > Mail i skrolajte do opcije Tracking. Ispod  stavke 'For any message received that includes a read receipt request'(za svaku zaprimljenu poruku koja uključuje potvrdu za pročitani sadržaj) samo birajte opciju 'Nikad', odnosno 'Never'. Ako želite birati, postoji opcija 'Ask each time whether to send a read request'  čime će vas program svaki put pitati ako poruka koju ste primili sadrži opciju potvrde čitanja. Nakon toga samo kliknite na OK.