DO APLIKACIJE ZA JEDAN DAN

Želite 10 tisuća kuna? Prijavite se za Hackaton!

04.03.2014 u 20:10

Bionic
Reading

Drugi Erste Finnovation Hackathon bit će održan 5. i 6. travnja u prostoru ZIP.Factoryja na Remetinečkoj cesti 7 u Zagrebu. Imate još osam dana za prijavu

Prijave počinju 4. i traju do 12. ožujka. Mogu se prijaviti pojedinci i timovi iz Hrvatske i šire regije. Odabrani će biti obaviješteni 15. ožujka. Prednost će imati mladi, još neafirmirani timovi. Prošle je godine u natjecanju sudjelovalo 16 timova sa šezdesetak članova. Očekuje se da će ih ove godine biti podjednako toliko.


Natjecatelji neće imati informacije o temama prije natjecanja, već će tri zadane teme dobiti neposredno prije samog početka.

Samo natjecanje počet će 5. travnja u 10 ujutro. Natjecatelji će na raspolaganju imati 24 sata za slaganje radnog prototipa svoje aplikacije kojom bi riješili izazov koji su odabrali, tijekom kojeg neće smjeti napustiti prostorije u kojima se Hackaton odigrava.

Nakon isteka 24 sata, svaki od timova će ukratko predstaviti svoje rješenje, a preostali natjecatelji i žiri će glasovima odabrati pobjednički tim.

Nagrada je i ove godine po 1.337 eura (nešto više od deset tisuća kuna) za svakog člana tima. Timovi ne mogu brojati više od četiri člana. Predviđene su nagrade za drugo i treće mjesto, no zasad nije otkriveno o čemu se radi. Lani su dijelili kamere GoPro, između ostalog.

Također, postoji mogućnost nastavka razvoja aplikacije s bankom Erste, ako za to postoji obostrani interes.

'Tako je zaživjela aplikacija Redomat, koju je u prva četiri dana preuzelo 800 korisnika Androida i 600 iOS-a. Razvoj aplikacije prošlogodišnjih pobjednika Easy Money bio bi nastavljen da se nisu ispriječile zakonske prepreke', rekao je Igor Strejček, direktor Direkcije upravljanja distributivnim kanalima pri banci Erste.

Hackaton organiziraju banka Erste, Zagrebački inkubator poduzetništva i tvrtka BeeOne, laboratorij za digitalne inovacije u financijskoj industriji, iza kojeg stoji grupacija Erste.


'Razviti aplikaciju u tako malo vremena, u samo 24 sata i to bez spavanja, na prvu se može učiniti kao da je riječ o kazni.

No ako je suditi prema prošlogodišnjem Hackathonu, koji je nadmašio sva naša očekivanja, i što se tiče atmosfere i timova, ali i entuzijazma i ogromne energije kojom su sudionici pristupili natjecanju, čeka nas iznimno uzbudljiv vikend. Zato pozivamo sve zainteresirane da se svakako prijave!' rekao je Mario Brkić, strateg za inovacije u BeeOneu.

Saša Cvetojević, suosnivač ZIP-a, najavio je treći Demo Day tog inkubatora, koji će biti održan 11. ožujka u 17 sati u prostoru ZIP.Eventsa u Ulici kralja Zvonimira 8 u Zagrebu.

Osim što će startupovi sadašnje generacije u ZIP-u pokazati što su postigli tijekom boravka u tom inkubatoru, bit će održan i ZIP-ov MasterClass, u sklopu kojeg će gostovati Roxanne Varze i Reshme Sohoni

Više informacija o Erste Finnovation Hackathonu potražite na službenim stranicama ZIP-a