U MIAMIJU

Završila prva Infobipova Shift konferencija u SAD-u: 'Vraćamo se i iduće godine'

24.05.2023 u 13:00

Bionic
Reading

Shift, Infobipova developerska konferencija, jučer je u Miamiju održala svoje prvo izdanje u Sjedinjenim Američkim Državama. Američki Shift ugostio je raznovrsnu developersku publiku, govornike iz nekih od najistaknutijih tehnoloških kompanija današnjice te Infobipove sjevernoameričke partnere, a organizatori su potvrdili povratak u SAD i iduće godine

Program konferencije otvorio je Silvio Kutić, suosnivač i izvršni direktor Infobipa: 'Shift u Miamiju predstavlja značajan iskorak Infobipa na, za nas vrlo važnom, američkom tržištu. Održavanje konferencije na dva kontinenta u jednoj godini i iskazani interes publike potvrđuju da developerska zajednica prepoznaje kvalitetu konferencije. Dodatni je to poticaj za daljnje pozicioniranje Infobipa kao globalnog lidera na području cloud komunikacija, pogotovo u developerskoj zajednici'.

Povratak i u 2024.

Ispunjena glavna dvorana Muzeja Perez u Miamiju pratila je predavanja 20 govornika iz nekih od najistaknutijih tehnoloških kompanija na tržištu. Tematski je konferencija obuhvatila širok raspon tema, od programiranja u gaming industriji do umjetne inteligencije, dok je program događaja developerima sa svih strana SAD-a omogućio širenje svoje mreže poznanstava. Upravo su učenje i umrežavanje najveća vrijednost ovakvih događaja, ističu organizatori koji, ohrabreni odazivom i dojmom publike najavljuju povratak u Miami.

'Shift u Miamiju je ispunio, a u nekim segmentima i premašio, sva naša očekivanja. Nije bilo lako privući pažnju publike u novom gradu te smo zadovoljni što je gotovo 500 posjetitelja ispunilo tribine na predavanjima. Pogotovo je značajno što je riječ o zaposlenicima više od 300 različitih kompanija, većinom američkih. Prema reakcijama publike i govornika na događaju, vjerujemo kako smo Shift i Infobip predstavili na najbolji mogući način, te kako će Shift u Miamiju 2024. biti još veći i sadržajniji'osvrnuo se na konferenciju Nikola Radišić, Infobipov voditelj projekta Miami Shift.

Svi posjetitlji glavne dvorane Muzeja Perez u Miamiju mogli su pratiti inspirativna predavanja developerske tematike poznatih industrijskih imena poput Joyce Lin (Postman), Nica Jacksona (Hashicorp), Davida Astora (GitLab) ili oca FPS videoigara Johna Romera.

Nakon Miamija – Zadar

Nakon uspješnog izdanja u Miamiju, organizacijski tim Shifta sada se okreće europskoj inačici koja će se održati u Zadru 18. i 19. rujna. ŠC Višnjik ugostit će jedan od najvećih tehnoloških događaja u Europi ove godine, koji će sadržajem i brojem sudionika premašiti prethodna izdanja.

'Zadarski Shift bit će, naravno, značajno veći događaj u usporedbi s Miamijem. Očekujemo više sudionika, govornika i kompanija u usporedbi s prošlom, za sada rekordnom godinom. Kao i uvijek, publika može očekivati iznimno kvalitetan i bogat program te još jedan događaj koji će okupiti domaću i globalnu tehnološku zajednicu', najavila je Mirna Opolcer, voditeljica europske Infobipove Shift konferencije.

Shift, koji je već desetljećima nezaobilazan developerski događaj na europskoj tehnološkoj sceni, svojim uspješnim prvom izdanjem u Miamiju dodatno je potvrdio kvalitetu i prepoznatljivost Infobipove konferencije koja nastavlja uspješno okupljati i osnaživati globalnu developersku zajednicu.