BLACKBERRY MOTION

Zašto je novi Blackberry zanimljiv samo poslovnjacima?

13.12.2017 u 08:41

Bionic
Reading

Stigao je Blackberry Motion - najnoviji uređaj koji kombinira poslovnu odličnost Blackberryja sa estetikom modernog smartfona

Blackberry Motion je smartfon koji, za razliku od drugih predstavnika iz Blackberryja, više nije vezan uz tipkovnicu. On ju, štoviše, otvoreno poriče, prebacivši se na stopostotno dodiro sučelje. Androidom pokretani poslovnjak vrsta je telefona koja pokušava biti drukčiji, no u istom trenu oduševiti svoju publiku. Podsjećamo, Blackberry je brend koji poriče tekovine modernog dizajna smartfona već godinama. Uostalom, vrlo mali broj zapadnjačkih brendova proizvodi perjanice koje koriste fizičke tipkovnice.

Moćna baterija

Blackberry Motion dolazi sa Li-Ion baterijom sumanutog kapaciteta od 4000 MAh, što ga elegantno stavlja u kategoriju uređaja koji se mogu bez problema nositi sa višednevnim korištenjem. Iako to u praksi vjerojatno neće funkcionirati, Motion bi uz malo sreće mogao izdržati oko dva dana osrednjeg korištenja.

Čisto sučelje

Blackberry Motion pokreće Android 7.1.2., te kao takav funkcionira sasvim solidno. Štoviše, rekli bismo da je novi uređaj napravljen kako bi u cijelosti zadovoljio jednu i jedinu publiku. Radi se o telefonu napravljenom skoro isključivo za poslovne ljude i sve koji se tako osjećaju.

Samo za poslovnjake

Razlog zbog čega Blackberry Motion podsjeća na telefon koji bi se mogao svidjeti samo 'najposlovnijima' njegova je forma koja podsjeća na uređaje kakve smo gledali prije nekoliko godina. Okviri su debeli i masivni, kombinacije materijala su dosadne i realno - pozadina od ugljikovih vlakana nije dovoljna da telefon učini 'boljim'.

Tko ga onda želi?

Pa, prema svemu sudeći, proizvođači iz kineske kompanije TCL za ovaj telefon traže oko 4000 kuna, što nije malo. Ovo, također, znači da će ovaj uređaj prije svih ostalih htjeti nabaviti korisnici koji Blackberry obožavaju kao brend.

Izvor: Društvene mreže