PROJECT STREAM

Zar je ovako trebao izgledati Googleov kontroler za videoigre?

11.03.2019 u 11:45

Bionic
Reading

Tehnološki div je, prema svemu sudeći, u planu imao kontroler koji pamti postavke i radi nezavisno o uređaju na koji ga odlučite spojiti

Tehno insajderi već dulje šuškaju o Googleovom ulasku u biznis streamanja videoigara, a nedavno otkriveni patent to i donekle potvrđuje. Googleov kontroler, odnosno patent vezan uz Googleov kontroler otkrio je Yanko Design, a prema svemu sudeći, njegov dizajn je, najblaže rečeno, inspiriran već postojećim periferijama.

Kontroler iz Googlea bi ima mogućnost primanja podsjetnika za čavrljanje, poziva za ulazak u igru, a može i pokrenuti aplikaciju na bilo kojem relevantnom uređaju, što znači da možete igru zaigrati i na tabletu ako netko već gleda TV.

Kontroler u sebi može pohraniti postavke profila i uređaja koji prenosi stream (poput svjetline, glasnoće i kontrasta), a ne samo hardverske opcije poput mapiranih tipki i načelnih postavki kontrolera. Drugim riječima, možete posjetiti prijatelja, izvaditi kontroler i nastaviti igrati kako da niste ni napustili svoju kuću.

Google je kontroler patentirao 2014. te naglašava da slika ne predstavlja izgled konačnog proizvoda (ako on uopće izađe). Što god se desilo s kontrolerom iz Googlea, on nam daje jedinstveni uvid u potencijalno proširenje Project Streama u punokrvnu plaćenu uslugu.

TEHNO IZBOR

Deset najboljih besplatnih igara za iPhone

Pogledaj galeriju