PAMETNI TELEFONI

Zar je baterija novog iPhonea zbilja toliko slaba? Evo što kažu testovi

26.09.2018 u 09:50

Bionic
Reading

Novi uređaji iz Applea su konačno u divljini, što znači da je stiglo vrijeme za prva testiranja baterije. Evo što stranica Tom's Guide kaže nakon objave rezultata testiranja baterije iPhonea XS i iPhonea XS MAX - rezultati bi neke mogli iznenaditi

Tom's Guide je prilično uvjeren da iPhone ne može konkurirati niti jednom boljem uređaju s operativnim sustavom Android. Prema rezultatima nedavnog testiranja, tehno stranica je potvrdila da novi skupi uređaji iz Applea zbilja traju kraće od perjanica iz Huaweija i Samsunga, no nitko se nije nadao da će trajati kraće čak i od prošlogodišnjeg iPhonea X.

Njihovo testiranje je relativno jednostavno - uređaje je testirano kontinuiranim surfanjem webom uz osvjetljenje ekrana snage 150 nita. Opcije automatskog podešavanja svjetline i true tone bile su isključene.

produžite joj život

Ovih pet stvari ne maze bateriju vašeg smartfona

Pogledaj galeriju

Kako je testiran?

Da bi osigurali dosljednost, svi uspoređeni uređaji testirani su na mobilnoj mreži te su koristili pojačivač signala T-Mobile 4G LTE CellSpot. Drugim riječima, nastojali su stvoriti idealne okolnosti za testiranje.

Žestoka konkurencija

iPhone XS i XS Max nadmašili su HTC U12+ (9 sati i 13 minuta) i LG G7 ThinQ (8 sati, 35 minuta). Međutim, dio gdje su pokleknuli je u usporedbi sa drugim najjačim telefonima s instaliranim Androidom. Google Pixel 2 je trajao 12 sati i 9 minuta, Samsung Galaxy Note 9 izdržao je 11 sati i 26 minuta, dok je Huaweijev P20 Pro nadmašio sve i radio 14 sati i 13 minuta.

Apple iPhone XS Izvor: Apple / Autor: Apple

Nemoguće je biti apsolutno precizan

Apple reklamira da iPhone XS može izdržati 12 sati interneta između dva punjenja, dok iPhone XS MAX traje 13. Ono što je moglo utjecati na test moglo je biti vezano uz hardver, verziju operativnog sustava, optimizaciju hardvera, pa čak i snagu antene - što otprilike znači da Apple nikad nije niti bio spreman dati konkretne brojke vezane uz njihove uređaje.