SPECTRE 13x2 PRO

Za HP-ovog 'duha' možete birati operativni sustav

09.09.2014 u 15:50

Bionic
Reading

Domaći ogranak korporacije Hewlett-Packard predstavio je više laptopa i hibridnih računala, mahom namijenjenih poslovnim korisnicima. Evo što smo izdvojili kao zanimljivo

Za Spectre 13 x2 Pro PC u HP-u kažu kako je prvo prijenosno računalo na svijetu s ugrađenom tehnologijom Leap Motion i prvo odvojivo kombinirano računalo Ultrabook, bez ventilatora, zasnovano na četvrtoj generaciji procesora IntelCore.

Ima zaslon dijagonale 13,3 inča (33,8 cm), puni HD. U HP-u ističu kako je to jedno od njihovih najtanjih računala s aluminijskim kućištem. Nudi tihi rad tableta, tehnologiju Beats Audio, HD zaslon pune visoke razlučivosti Radiance 1080 te elegantan dizajn.

Šarke su ojačane magnetima, baterije postavljene u postolju i u tabletu. Za ovaj je uređaj moguće birati operativni sustav, a dolazi s posebnim softverom za obradu fotografija (Adobeov Photoshop Lightroom, Darkroom) i Full HD kamerom TrueVision za snimanje u uvjetima slabijeg osvjetljenja.


HD sadržaj može slati bežično na uređaje koji podržavaju WiDi. Box omogućava pristup fotografijama, glazbi i datotekama s bilo kojeg mjesta uz pristup internetu, dok Norton Internet Security štiti računalo od virusa.

Dostupan je po cijeni od 9000 kuna s PDV-om.

U nizu uređaja koje je HP, po svom običaju, predstavio zajedno izdvojit ćemo još i Envy x360, Pavilion 360 i Split x2, koje možete postaviti u različite položaje - u obliku postolja, stalka ili tableta.

Envy x360 sadrži Intelov procesor Core, 15,6-inčni (39,6 centimetara) zaslon pune HD razlučivosti s mogućnošću prepoznavanja dodira u 10 točaka te dodirnu pločicu Control Zone, koja transformira sučelje za rad u sustavu Windows 8.1. Bit će dostupan kod nas od studenog, po cijeni od 7999 kuna s PDV-om.

Pavilion x360 ima 13,3-inčni (33,7 cm) dodirni zaslon i dostupan je u više boja. Također ima ugrađene Intelove procesore, kao i značajku Beats Audio. Dostupan će biti također od studenog, po cijeni od 3499 kn s PDV-om.

I Split x2 pogoni Intelov procesor Core. Ima zaslon s mogućnošću prepoznavanja dodira u 10 točaka te tih dizajn bez ventilatora, HP Split x2 kombinira snagu i mobilnost s operacijskim sustavom Windows 8.1.

Pomoću dizajna šarke i dodatnog sustava s dvije baterije - jedna baterija u postolju, druga u tabletu - možete se lako prebaciti s tableta na prijenosno računalo i natrag.

Očekuje se da će stići kad i Envy i Pavilion, po početnoj cijeni od 2999 kuna s PDV-om.

HP-ovo rješenje SmartFriend sada nudi mogućnost podrške i pomoći korisnicima u pogledu postavki zaštite privatnosti na društvenim mrežama kao što su Facebook ili Twitter, zaštita od krađe identiteta ili drugih mrežnih prijevara te sprječavanje praćenja mrežnih aktivnosti.