DOMAĆI SOFTVER

Za administrativne poslove: Školska knjiga ima aplikaciju za pomoć učiteljicama i učiteljima

11.05.2020 u 15:33

Bionic
Reading

Na jednom mjestu učitelji će imati pomoć za sve administrativne poslove na koje inače gube puno vremena

U nakladniku Školska knjiga nedavno su dovršili pokaznu inačicu mobilne aplikacije za podršku učiteljima Asistent.

Aplikacija namijenjena učiteljicama i učiteljima kako bi im olakšala svakodnevno pripremanje za nastavu i vođenje pedagoške dokumentacije jedinstveno je, originalno i cjelovito rješenje takvog tipa u Hrvatskoj, Europi i svijetu, tvrde u Školskoj knjizi.

Na raspolaganju je svim korisnicima udžbenika Školske knjige. Za puni pogon trebala bi biti spremna u rujnu, na početku nove školske godine. Bit će dostupna na trgovinama App Store i Google Play, a imat će i inačicu za stolna računala s dodatnim funkcionalnostima.

'U komunikaciji s učiteljima i školama uočili smo da im veliki dio energije oduzimaju administrativni poslovi, pronalazak valjanih informacija te kreiranje specifičnih sadržaja.

Aplikacija Asistent nastala je kako bi im pomogli da brže, jednostavnije i lakše pripremaju dokumentaciju kako bi se mogli posvetiti svojim učenicima', rekla je Matilda Bulić, izvršna direktorica Školske knjige.

Na jednom mjestu učitelji će imati pomoć za sve administrativne poslove na koje inače gube puno vremena, a dostupne su i značajke poput one koja bi trebala skratiti postupak definiranja potpora učenicima s teškoćama u razvoju.

Između ostalog, pomoći će u izradi individualiziranog kurikuluma za učenike s teškoćama. Unose se opći podaci o učeniku, a zatim se iz pripremljene baze bira nastavni predmet, predmetno područje i nastavna tema ili domena. S nekoliko klikova učitelj odabere strategije podrške za svaki ishod, a sustav pripremi dokument za ispis.

Asistent - inovativna aplikacija Školske knjige za učitelje Izvor: Društvene mreže / Autor: Školska knjiga TV

U izradi aplikacije surađivao je i tim na čelu s edukacijskim rehabilitatorom Antun Zupanc i njegovim suradnicima, oslanjajući se na priručnik Učenici s teškoćama u redovitom školskom sustavu Aleksandre Krampač Grljušić, koja je također bila uključena u projekt.

Kad aplikacija Asistent zaživi u Školskoj knjizi spremni su doraditi ju kako bi što bolje odgovarala potrebama učiteljica i učitelja.