SLIKA DIJAGONALE 150"

Xiaomijev fenomenalni projektor može se smjestiti odmah uz zid

29.06.2017 u 07:39

Bionic
Reading

Malo koji ljubitelj kućnog kina nije pomišljao na kupovinu projektora. Međutim, takvo što traži izmjene u stanu i mnogi se zbog praktične strane odlučuju na kupovinu TV-a. Xiaomijev projektor ne traži posebne nosače, a sliku može projicirati udaljen svega pet do 50 cm od zida za projekciju

Xiaomi Laser Projector koristi DLP tehnologiju Texas Instrumentsa (ALPD 3.0 laserski izvor svjetla). Ovo omogućuje smještanje projektora praktički na poziciju gdje bi se inače nalazio TV uređaj, uz projekciju slike od fenomenalnih 150". Ok, s obzirom da je razlučivost projektora 'tek' 1080p, možda neće baš svatko tražiti toliki prikaz, no mogućnosti otvorene ovim projektorom uistinu su velike. 

Novi uradak mlade kineske tvrtke njihovim riječima može stvoriti 'istinsku kino sliku', uz kontrast od 3.000:1 i svjetlosnu snagu od 5.000 lumena. Projektor može raditi 25.000 sati, što znači 34 godine korištenja uz dvosatni rad svaki dan, navode u Xiaomiju. 

  • +3
Xiaomi Laser Projector

Donosi i tri HDMI priključka, iako je potpuno samoodrživo rješenje baš poput TV-a. Xiaomijev projektor koristi Android OS, uparen s MIUI TV sučeljem, a integrira i zvučnički sustav koji čine dva visokotonca i dva niskotonca. Jasno, može se spojiti s vanjskim sustavima po želji korisnika, a tu su i Wi-Fi te ethernet.

Nažalost, za sada nema riječi o dostupnosti van Kine. S cijenom od preračunatih 1.300 eura, kada bi se pojavio na tržištima van Kine izgledno bi bio pun pogodak.