NOVE ‘MOGUĆNOSTI’

Windows 10 će vam pokrenuti DVD ako platite stotinjak kuna

07.08.2015 u 09:24

Bionic
Reading

Nova verzija Windowsa već se lagano udomaćuje na računalima diljem svijeta te donosi podosta noviteta i novih mogućnosti. Ono što vam se možda neće svidjeti jeST da ćete za neke uobičajene odsad morati platiti

Windows 10 je stigao. U samo jednom danu milijuni korisnika pohitali su po svoj besplatni primjerak sustava, a potražnja za istim iznenadila je i Microsoftovce

Microsoft je neke od postojećih komponenata ranijih verzija Windowsa odlučio ukloniti, poput pasijansa i sličnih, no uklanja i mogućnost reprodukcije DVD medija. Upravo tako, Windows Media Center više neće biti osnovna komponenta Windowsa, a korisnici koji to žele, moći će iz dućana aplikacija preuzeti Windows DVD player i to po cijeni od oko 113 kuna (14.89 eura).

Ipak, za neke korisnike imamo i dobre vijesti. Korisnici koji nadograđuju sustav s Windowsa 7 ili verzije Windows 8/8.1 with Media Center, Windows DVD player dobit će besplatno. Korisnici koji nadograđuju s ‘obične osmice’ ili oni koji kupuju čiste instalacije Windowsa 10, morat će za mogućnost reprodukcije DVD medija platiti ranije spomenuti iznos.

S druge strane, ovaj problem moguće je jednostavno i bezbolno riješiti, preuzimanjem nekog od besplatnih playera, poput recimo VLC-a.