MOBILNO ČAVRLJANJE

WhatsApp je konačno dobio tamni način rada - evo kako ga možete isprobati

26.02.2020 u 07:08

Bionic
Reading

Jedna od najpopularnijih aplikacija za digitalno čavrljanje nakon dugo čekanja uvodi tamni mod rada za Android i iOS, no postoji mala caka...

Zatamnjene boje za mobilne aplikacije već neko vrijeme dobivaju na popularnosti. WhatsApp je, doduše, već jako dugo vrlo oprezan s uvođenjem promjena, no čini se da je pokleknuo i opciju ubacio u beta verziju popularnog WhatsAppa.

Dark Mode ili tamni način rada mijenja izgled aplikacije u tamnije tonove kako bi reducirao potrošnju energije i napor za oči pri gledanju ekrana u mraku. Zatamnjeni način rada ima i nekoliko zdravstvenih beneficija uključujući odstranjivanje plavog svjetla koje ljudski mozak automatski potiče da ostane budnim.

Naravno, većina korisnika WhatsAppa noćni će mod rada instalirati zato jer izgleda cool, s čime zbilja nemamo nikakvih problema. Jedina stvar na koju valja obratiti pažnju je da se novi mod može aktivirati samo putem beta verzije aplikacije koja se instalira putem posebne opcije unutar dućana za aplikacije.

Android

Prije nego što odlučite prebaciti svoj WhatsApp u dark mode, prvo ga morate nadograditi putem Google Play Storea. Na samom dnu korisničkog ugovora vidjet ćete stavku 'Join beta program'. Pritisnite 'Join' da biste nadogradili aplikaciju te ju nakon toga opet pokrenite. Uđite u postavke i stavku 'Chats' gdje ćete pronaći stavku za dark mode. Aktivirajte ju.

iOS

Prvo otiđite na Appleovu web stranicu TestFlight i provjerite postoji li dostupni pristup beta verziji WhatsAppa. Ako ga pronađete, prijavite se uz pomoć svojeg emaila, instaliratjte TestFlight na svoj uređaj i nakon toga pritisnite na poveznicu u emailuj koju ste dobili od WhatsAppa. Nakon toga nadogradite WhatsApp, odite u Settings i Chats gdje ćete aktivirati tamni mod rada. U slučaju da je Beta test pun, pristup beta verziji neće biti moguć.

Zvuči komplicirano? Ne brinite

S obzirom da je značajka dostupna u otvorenoj beta verziji WhatsAppa, tamni mod rada bi kroz nekoliko mjeseci trebao doći i u 'standardnu' verziju, naglašava Tech Advisor.