DOMAĆI PROJEKT

Walpie je virtualna maca koja vlasnike vodi u šetnju

21.11.2014 u 16:57

Bionic
Reading

Walpie je simpatičan projekt programera iz Osijeka koji vlasnicima pametnih telefona na njihove uređaje žele smjestiti virtualnog ljubimca - mačku. No, riječima autora, nikako nemojte zamijeniti Walpieja za običnog kućnog ljubimca, jer on 'predstavlja mnogo više'. U kojem smislu?

'Walpie je posebna maca koja ne voli biti zatvorena u domu. Želi biti vani, osjetiti toplinu sunca i svježi zrak. Možda ste, poput mnogih drugih ljudi, i vi zaboravili na ove stvari. Walpie je tu da nas sve podsjeti kako postoji i život van interneta i društvenih mreža', pišu autori projekta na Kickstarter stranicama kojima prikupljaju sredstva za razvoj aplikacije.

Mnogi će možda pomisliti da im nije potreban app kako bi izašli vani na svježi zrak i uživali u okruženju ili tek popričali s ljudima, no 'ponekad nam je potrebno malo guranja' za takvo što. U igru, naravno, uskače maca Walpie. Upravo tu se ova mobilna aplikacija razlikuje od uobičajenih rješenja s 'virtualnim ljubimcima'.


Dok Walpie živi u 'paralelnoj dimenziji unutar mobilnog uređaja', vrlo rado će vlasnika pratiti u hodanju, trčanju i sličnom, a podaci će se prikazati zahvaljujući GPS-u. Ako se pak hoda prebrzo, Walpie bi mogao 'ispasti' iz mobilnog telefona pa ga je potrebno pronaći. No, to nije jedini talent kojeg će ova maca imati, ako se pojavi u obliku mobilne aplikacije. Za to je potrebna podrška u Kickstarter kampanji projekta, kojom se nastoji prikupiti tri tisuće američkih dolara potrebnih za dovršetak verzije za Android.

Više o ovoj virtualnoj maci je moguće pročitati na Mačkarici, a gdje je moguće upoznati i dogodovštine iz svijeta 'pravih' mački, koje bi vjerojatno radije da im vlasnici ostaju kući nešto više vremena.