PET KOMADA

Vrijeme je za čišćenje vašeg Androida? Evo aplikacija koje vam u tome mogu pomoći

12.07.2019 u 11:26

Bionic
Reading

Uređaji s operativnim sustavom Android danas su uglavnom pametni dovoljno da im redovno održavanje nije nužno. Ipak, nemojte čekati dok nešto pođe po krivu već ih povremeno dovedite u red

Donosimo pregled aplikacija pomoću kojih možete počistiti svoj pametni telefon ili tablet računalo s Androidom.

Droid Optimizer

Jednostavan za korištenje čak i početnicima, Droid Optimizer nudi sustav rangiranja osmišljen kako bi vas potaknuo na redovno održavanje uređaja. Čišćenje ćete pokrenuti jednim kuckanjem po zaslonu. Pri vrhu zaslona bit će prikazane statistike, količinu oslobođene memorije za pohranu i RAM-a vidjet ćete odmah uz svoj rang, koji će rasti kako ćete dobivati bodove za čišćenje.

TEHNO SAVJETI

Prodajete smartfon? Evo kako za njega možete dobiti najviše novca

Pogledaj galeriju

Moguće je automatizirati postupak čišćenja, tako da uređaj u unaprijed postavljeno vrijeme sam čisti cache, zaustavlja aplikacije koje se vrte u pozadini i briše suvišne datoteke. Također može isključiti sve što nije potrebno tijekom noći, poput primjerice Wi-Fija. Koristan je i za brisanje više aplikacija odjednom.

CCleaner

Iako izdanje ove aplikacije za Windows već neko vrijeme nije među onima koje bismo preporučili, CCleaner za Android još je među boljim čistačima mobilnih uređaja. Analizirat će vaš sustav i ukloniti suvišne datoteke, počistiti cache iz aplikacija, obrisati prazne mape i eliminirati raznorazne povijesti. Nudi i App Manager za upravljanje aplikacijama te nadzor i praćenje ključnih resursa smartfona na jednom mjestu.

All-in-One Toolbox

Kao što joj ime kaže, aplikacija All-in-One Toolbox neće samo počistiti memoriju i suvišne datoteke već će ujedno pratiti i bateriju, temperaturu procesora i niz drugih parametara. Jednim kuckanjem ćete pokrenuti analizu, drugim brisanje ili druge funkcije, poput primjerice zatvaranja aplikacija koje rade u pozadini. A ima i alat za štednju baterije te napredne alate za čišćenje...

bolje spriječiti nego liječiti

Mobiteli ne vole kad im je vruće: Evo kako ćete ih zaštititi od pregrijavanja

Pogledaj galeriju

SD Maid

Ova 'kućna pomoćnica' također je vrlo jednostavna za korištenje - nudi četiri značajke za veliko spremanje smartfona pomoću kojih ćete se brzo riješiti suvišnih datoteka, mapa i aplikacija, ali i optimizirati korištenje baza podataka te provjeriti u kakvom je stanju prostor za pohranu na vašem mobitelu.

Norton Clean

Ako ste u potrazi za super jednostavnim alatom za čišćenje aplikacija i datoteka, mlađa sestra poznatije Symantecove aplikacije Norton Antivirus mogla bi biti dobar izbor. U čistom i preglednom sučelju sve je dostupno uz dva kuckanja po zaslonu. U kategoriji Manage Apps naći ćete popis svih aplikacija, koje možete posložiti po tome kad ste ih zadnji put koristili, kad ste ih instalirali i koliko prostora zauzimaju.