TEHNO SAVJETI

Vaš Android se pregrijava? Ovo bi mogao biti uzrok

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 09.07.2019 07:42
  • Objavljeno 09.07.2019 u 07:42
tportal

Izvor: Creative Commons / Autor: NN

Premda se ovih dana povišena temperatura mobilnih uređaja može pripisati ljetnim vrućinama, vrijedi obratiti pažnju na ostale simptome koje mogu uzrokovati razne stvari - od kvara do malwarea

Kada nekome prigovorite da se vaš Android ovih dana pregrijava, velike su šanse dobit ćete jedan od ova tri odgovora: previše se igrate, ekran vam je postavljen na preveliku svjetlinu ili ste predugo spojeni na Wi-Fi. Istina je, doduše, da se smartfoni izašli u ovoj i prošloj godini jednostavno ne mogu pregrijavati zato jer im je ekran podešen na najveću svjetlinu, što znači da moraju postojati neki drugi razlozi.

Obratite pažnju

Ako se vaš Androd pregrijava pri normalnom korištenju poput poruka ili pregleda bilješki, vrijeme je za pronalaženje uzročnika, no ako se ohladi nekoliko minuta nakon korištenja, to se smatra normalnim. Tim rečeno, evo nekoliko simptoma za koje možete optužiti kameru svojeg Androida.

Pregrijavanje zbog kamere

Uređaji koji imaju ugrađenu kameru visoke kvalitete ponekad se pregrijavaju nakon intenzivnog korištenja kamere. Pojava nije česta i obično je vezana uz postavke. Primjerice, povećanu temperaturu može uzrokovati visoka rezolucija snimanja, velik broj sličica u sekundi, svjetlina ekrana i konačno - temperatura same okoline. Dobar primjer pregrijavanja uzrokovanog kamerom je situacija gdje korisnik snima video dok je smartfon u maskici i sve to radi na otvorenom suncu.

Pripazite na malware

Tvorce malwarea za smartfone ne zanima dobrobit vašeg Androida, već samo podaci koji se u njemu nalaze. Ako mislite da je vaš smartfon zaražen, instalirajte antivirus i obavite skeniranje.

TEHNO PREGLED

Walkman danas puni 40 godina, znate li i za ove gadgete starije od 20 godina?

Pogledaj galeriju
13

Muka po maskici

Ako maskica nema otvor za pregrijavanje, ona može pregrijati uređaj. Brojne maskice napravljene su od plastike ili imaju plastične dijelove. Čak ni kožne ne pomažu previše, pogotvo ako 'prigljuju' većinu vašeg telefona. Kada se vaš uređaj pregrije, on se hladi tako da ispušta toplinu, što znači da prisutnost maskice tu proceduru može usporiti. Ako je vaš telefon 'osjetljiv' na maskice, morat ćete napraviti kompromis koji vam možda neće biti drag, a to je vađenje uređaja iz zaštite koja štiti od mehaničkih oštećenja.

A žica punjača?

Ako imate telefon kojeg ste često punili do sto posto, postoji šansa da će se pri punjenju povisiti njegova temperatura. Ako se radi o ispravnom uređaju, pregrijavanje pri punjenju ne bi smjelo biti zamjetno. Ako ispravan telefon koji se pregrijava pri punjenju, postoji šansa da je problem u ulazu za punjač, samom punjaču ili kabelu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!