IT GLASINE

Vrijeme je da se pozdravimo s Google Now Launcherom?

07.02.2017 u 06:00

Bionic
Reading

Platforma Android bi mogla ostati bez vrlo popularnog Google Now Launchera u sljedećih par tjedana, izvještava Android Police pozivajući se na dokumente namijenjene proizvođačima mobilnih uređaja

U ovom trenutku, Google za svoju platformu Android u trgovini aplikacijama ima dva launchera, Google Now Launcher i Pixel Launcher. Za koji mjesec, u Google Play Storeu ostat će samo potonji, ako je za vjerovati informacijama sa stranice Android Police.

Google je navodno već upozorio partnerske proizvođače Android mobilnih uređaja kako će se u skorije vrijeme Google Now Launcher ukloniti iz trgovine. Međutim, proizvođači će i dalje moći integrirati neke značajke tog launchera u vlastita izdanja. Za sada nije jasno što Google planira učiniti s Nexus uređajima (ako išta), prenosi Android Police.

Google Now bi po uklanjanju iz trgovine i dalje trebao raditi normalno - pa čak i dobivati nadogradnje. No, njega se više neće moći naći u Google Play Storeu. Hoće li Pixel Launcher uskoro podržavati više uređaja reći će tek vrijeme. Prema dosadašnjim informacijama, šansa za to je jako mala - posebno s obzirom da Google želi zaraditi prodajom hardvera, a uz kojeg je Pixel Launcher ekskluzivan dodatak.

Više: Android Police