BEŽIČNO PUNJENJE

Vozite noviji BMW i koristite iPhone 15? Na ovo biste trebali pripaziti

04.10.2023 u 13:34

Bionic
Reading

Potrošači izvješćuju da korištenje podloge za bežično punjenje u nekim BMW automobilima kvari NFC novog Appleovog telefona

Kao da problemi s pregrijavanjem na iPhoneu 15 nisu dovoljno zabrinjavajući, nedavno objavljeni telefoni, posebno Pro i Pro Max, možda imaju još jedan problem koji se pojavio u proteklih nekoliko dana. Neki potrošači su izvijestili da korištenje podloge za bežično punjenje u BMW automobilima može uzrokovati kvar NFC čipa na njihovom telefonu, što navodno uzrokuje potpuni prestanak rada telefona.

Više vlasnika BMW-a prijavilo je da su vidjeli poruku o pogrešci 'Nije moguće postaviti Apple Pay' kada su pokušali napuniti svoj iPhone 15 u svom automobilu. Neispravan NFC čip također znači da korisnici neće moći iskoristiti nijednu kartu spremljenu u Apple Walletu ili koristiti svoj telefon kao digitalni ključ automobila. Očigledno, slušalica privremeno prelazi u način rada za oporavak, a ponovno pokretanje ili resetiranje uopće ne pomaže.

Ovi su problemi prvi put prijavljeni na forumima MacRumors.com i na Twitteru/X.

  • +21
Apple iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Apple

Iako se problem s pregrijavanjem iPhonea 15 čini povezan s greškom iOS-a 17, imajte na umu da bežično punjenje čini vaš uređaj toplijim nego kad se puni putem kabela. Povrh toga, ako ste u automobilu i vrijeme je toplo, to će vašem telefonu dodati hrpu dodatnih stupnjeva.

Sudeći po pritužbama, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max jedina su dva modela na koja utječe ovaj bug. Međutim, također bismo preporučili svim korisnicima iPhonea 15 i iPhonea 15 Plus da se klone punjenja putem svojih BMW-a. Nekoliko modela BMW-a navodno je uzrok tome, uključujući X5.

Glasnogovornik BMW-a rekao je Gizmodou da trenutno razmatraju ova izvješća zajedno sa svojim partnerima u Appleu i da se nadaju da će uskoro dobiti odgovor.