NOVI PRAVAC

Volkswagen će se pokušati 'izvući' električnim autima

14.10.2015 u 06:34

Bionic
Reading

Volkswagenu je u ovom trenutku svaki pozitivan PR dobrodošao. Odbor tvrtke je stoga odlučio kako će za buduće modele vozila poseban fokus biti na električnim modelima, a smanjit će se i investicije, za čak milijardu eura godišnje

Upravni odbor Volkswagen Group je otkrio kako će se proizvodni procesi pojednostavniti za rezanje troškova, a posebna pažnja će se dati modularnim električnim platformama. Budući planovi tvrtke tako su vezani uz 'reorijentaciju strategija vezanih uz dizelske motore'.

AutoExpress.co.uk piše kako to u praksi znači pojavu nove MEB Modular Toolkit 'platforme', koja će predstavljati standardizaciju električnih i plug-in hibridnih vozila. Oni bi pak trebali stići u svim mogućim izvedbama vozila. MEB Toolkit će osigurati korištenje električnih tehnologija na svim vozilima, neovisno o skupini u koju spadaju - uz domet od 240 kilometara pa sve do 500 kilometara na jednom punjenju.


Tako je napomenuto da će i nadolazeći Phaeton biti potpuno električni model s hrpom integriranih tehnologija, uz domet od 300km - koji se očekuje i za niz drugih električnih vozila i hibrida.

Ovakvi potezi, očekivano, znače i kako će se u VW-u odviti drastični rezovi. To posebno vrijedi za projekte koji stvaraju gubitke, poput razvoja sljedeće generacije Bugatti Veyrona.