STIGLO IZ OXFORDA

Vjeranu Bušeliću priznanje za rad sa studentima

17.10.2014 u 07:10

Bionic
Reading

Viši predavač i voditelj Centra za karijerno savjetovanje NetAkademije Tehničkog veleučilišta u Zagrebu osvojio je priznanje kao najbolji podržavatelj studentskih karijera

Bušelića - poznatog i po višegodišnjem angažmanu u Microsoftu Hrvatska - nagradila ga je međunarodna konferencija visokog školstva Oxford Summit of Leaders, za uspješan i kontinuirani rad sa studentima na unapređenju njihovih vještina i brzom zapošljavanju. Dobio je priznanje Certificate of Excellence

Među aktivnostima koje je organizator prepoznao i nagradio je svakako natjecanje studenata u razvoju mobilnih aplikacija, poput projekta TVZ Mobile Challenge Cup (TVZ Mc2), koji studentima pruža vrijedna praktična znanja kako bi se mogli uspješno natjecati na tržištu rada.

Tu su još i klasična individualna savjetovanja, osiguravanje direktnih kontakata s predstavnicima poslovne zajednice, organiziranje i vođenje mjesečnih foruma s gostujućim predavačima iz poslovnog svijeta, promicanje karijernog razvoja u akademski nastavni program te aktivno sudjelovanje u relevantnim aktivnostima učilišta i u studentskim udruženjima.


Konferencija je trajala od 12. do 15. listopada 2014. i okupila je više od 150 predstavnika akademskih zajednica, znanstvenika, istraživača i investitora iz cijelog svijeta.

Tema ovogodišnjeg skupa bila je Znanost i obrazovanje - inovativni modeli razvoja, a Bušelić je nastupio na panelu Učinkovite forme obrazovanja, znanosti i integracije s poslovanjem s izlaganjem na temu Kako pomoći studentima da postanu uspješni? - Na sve moguće načine!

'Na TVZ-u aktivno potičemo studente na rješavanje realnih situacija na tržištu, što iz godine u godinu potvrđuje kompetitivnu vrijednost našeg obrazovanja.

Osobno, studentima uvijek nastojim pružiti više od klasičnog obrazovanja te ih nastojim dodatno motivirati da se na vrijeme zainteresiraju za svoju budućnost i izgradnju uspješne karijere', rekao je Bušelić.

Europski poslovni skup Oxford Summit of Leaders održava se svake godine u Oxfordu - svjetskom središtu obrazovanja i znanosti te okuplja predstavnike sveučilišta, investitore i znanstvenike iz više od 40 zemalja Europe, Azije, Afrike i SAD-a.