KREĆU S X51 5G

Vivo širi poslovanje u Europi, bit će dostupan na šest novih tržišta

26.10.2020 u 13:35

Bionic
Reading

Ta je tvrtka jedna od pet najvećih prodavača pametnih telefona na svijetu. Poznati su po eksperimentalnim hardverskim značajkama koje prikazuju dok su još na razini koncepta

Tvrtka Vivo proširit će svoje poslovanje u Europi. Svoje pametne telefone i dodatnu opremu prodavat će na šest novih tržišta: Francuska, Italija, Njemačka, Poljska, Španjolska i Velika Britanija.

Krenut će sa svojim top modelom pametnog telefona X51 5G, rebrandiranim izdanjem modela X50 predstavljenog ranije ove godine čija je najzanimljivija značajka bio sustav kamera opremljen, navodno, značajno boljom stabilizacijom slike.

Također nudi ultraširokokutnu leću, telefoto leću s dvostrukim i peterostrukim zoomom, procesor Snapdragon 765, OLED zaslon dijagonale 6,56 inča i frekvencijom osvježavanja od 90 Hz, 256 gigabajta memorije za pohranu i bateriju kapaciteta 4315 mAh s podrškom za brzo punjenje (do 33 W).

Vivo X51 5G će u Velikoj Britaniji koštati 749 funti i u prodaju krenuti od 29. listopada, piše Verge. U ponudi će također biti i jeftiniji modeli Y70, Y20s i Y11s, kao i bežične slušalice.

Ta je tvrtka jedna od pet najvećih prodavača pametnih telefona na svijetu. Poznati su po eksperimentalnim hardverskim značajkama koje prikazuju dok su još na razini koncepta. Primjerice, bili su prvi koji su ponudili čitač otiska prsta ugrađen u zaslon i skočne prednje kamere za smartfone.