NATJECANJE TVZ MC2

Više od 120 studenata pravit će aplikacije o - hrani

18.03.2016 u 15:17

Bionic
Reading

Dizajneri i programeri su metodom spoja na brzinu oformili timove koji će sudjelovati u natjecanju u izradi mobilne aplikacije, a CISEx je odabrao temu koju svi dobro poznaju

U Klubu Studentskog Centra održan je TVZ Mc2 Speed Date, susret spajanja dizajnera i programera Tehničkog veleučilišta u Zagrebu (TVZ).

Druženje je osmišljeno kako bi se dizajneri i programeri predstavili jedni drugima na zabavan i kreativan način te pronašli zajedničke interese za razvoj rješenja u sklopu studentskog natjecanja u izradi mobilnih aplikacijaTVZ Mobile Challenge Cup (TVZ Mc2).

Dizajneri su izložili vlastite radove a programeri su pod strogom procedurom procesa spoja na brzinu, kojeg su vodili stand-up komičari Tomislav Kozačinski Koza i Aleks Curać Šarić, imali su dvije minute za odabir partnera s kojim nastavljaju natjecanje u timu.


'Neki su studenti već došli sa svojim parterima dizajnerima, što je umanjilo broj raspoloživih dizajnera za izbor i povećalo konkurenciju, ali i ukazalo koliko je važna njihova uloga u razvoju svih a pogotovo mobilnih rješenja.

Srećom, na TVZ-u ima dovoljno i dizajnera i programere, pa do kraja natjecanja 30. travnja, očekujemo puno kvalitetnih rješenja', rekla je ovogodišnja voditeljica dizajnerskog dijela edukacije i priprema za natjecanje Tajana Tadin, i sama još studentica informatičkog dizajna na TVZ-u.

Formirani timovi s više od 120 natjecatelja dobili su temu i zadatak ovogodišnjeg natjecanja od CISEx-a, Udruge hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera. To će biti - hrana.


'Želimo i trebamo puno dobrih mobilnih aplikacija, a još više kvalitetnih i proaktivnih mladih ljudi, pa smo odabirom ove teme htjeli motivirati što više natjecatelja.

Odabirom hrane kao teme u najširem mogućem kontekstu sigurni smo da nećete imati problema s ekspertizom, nego se u miru možete posvetiti onome što je u vašoj dobi najvažnije - dizajnu i programiranju te izradi rješenja u postavljenom roku', rekao je Damir Popović, predstavnik CISEx-a

Natjecanje možete pratiti na stranicama Tehničkog veleučilišta