OBJAVLJEN DATUM

Više o novim Windowsima doznat ćemo 21. siječnja

12.12.2014 u 15:30

Bionic
Reading

Krajem rujna Microsoft je predstavio izdanje Windows 10, prvenstveno usmjereno poslovnom tržištu i podizanju produktivnosti. Krajem siječnja doznat ćemo više o izdanju za pojedinačne korisnike

Za 21. siječnja najavljeno je događanje tijekom kojeg će direktor Microsofta Satya Nadella i direktori odjela za operativne sustave Terry Myerson, Joe Belfiore i Phil Spencer uživo i putem webcasta govoriti o novom izdanju Windowsa.

U rujnu je Windows 10 predstavljen kao proizvod za poslovnjake, sa sučeljem sličnim onom u Windowsima 7 i 8. Ispostavilo se kako je meni Start dobio novi izgled, kao i novi pregled zadaća, virtualni desktopi, značajke kojima se pristupa pomoću tipki Alt-Tab te značajka Snap Assist.


Što možemo očekivati kad su privatni korisnici u pitanju? Nove obavijesti, digitalnu pomoćnicu Cortanu, Internet Explorer 12 i poboljšanu trgovinu aplikacijama, između ostalog. Tu je i koncept Continuum, koji predviđa naizmjenično korištenje tradicionalne početne stranice za Windows 8 i korisničkog iskustva na desktopu, ovisno o tome jesu li hibridno tablet računalo ili Surface spojeni na dock ili ne.

Konačno, poslovni aspekt - ne Windowsi kao alat za poslovanje, već kako Microsoft namjerava unovčiti novo izdanje svog operativnog sustava. Puno se nagađa o tome hoće li Windows 10 biti besplatna nadogradnja, prodan po sniženoj cijeni ili upakiran s nekim uslugama, odnosno pretplatom. Moguće je da ćemo i to doznati 21. siječnja.

Izvor:PC World