KONKURENCIJA AMAZONU?

Vidjeli ste na Instagramu nešto što vam se sviđa? Od sad ćete to moći i odmah kupiti

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 20.03.2019 13:00
  • Objavljeno 20.03.2019 u 13:00
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U popularnoj aplikaciji moguće je prodavati i plaćati proizvode bez napuštanja te platforme. Trgovci će Instagramu davati dio prihoda od prodaje kao naknadu

Prije godinu dana u aplikaciji Instagram omogućene su 'trgovačke' objave. Ako ste pratili brendove kao što su Zara, moguće je kako bi vam bila prikazana objava s njihovom movom majcom (djelomično brendirani sadržaj, djelomično oglas) s oznakom (tagom) u kojoj su navedeni naziv i cijena artikla.

DRUŠTVENE MREŽE

Svakako isprobajte ove korisne značajke Instagrama

Pogledaj galeriju
5

Također je uveden i tab Explore, kao zaseban prostor namijenjen kupovini u kojem su prikazani oglasi brendova koje pratite na Instagramu, kao i onih za koje algoritam te aplikacije procijeni kako bi vam mogli biti zanimljivi, temeljem načina na koji surfate webom. Kucnete li na objavu dobit ćete više pojedinosti o proizvodu ponuđenom na prodaju, s cijenom i poveznicom koja vodi do trgovine gdje ga možete kupiti.

Prema Instagramovim podacima, više od 130 milijuna ljudi svakog mjeseca kucne na oznake i objave brendova. Novom značajkom omogućena je prodaja izravno u toj aplikaciji, umjesto odlaska na web stranicu brenda.

tportal

Izvor: Instagram / Autor: Instagram

Isprva će tim putem svoje proizvode nuditi 20 trgovačkih partnera, među kojima su Nike, Burberry i Uniqlo, kao i nekoliko internetskih brendova kao što su Kylie Cosmetics, Outdoor Voices i Warby Parker. S vremenom bi se trebalo uključiti više partnera.

Svi će Instagramu davati dio prihoda ostvarenih prodajom kao naknadu za korištenje platforme. Nije poznato koliko će ta naknada iznositi, piše Wired.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!