šetnja gradom

[VIDEO] Testirali smo nabrijanu kameru novog Samsunga Galaxy S9 na zagrebačkim ulicama

04.05.2018 u 08:00

Bionic
Reading

Slogan novog Samsunga Galaxy S9 glasi 'Kamera. Potpuno nova', stavljajući fokus na najveću inovaciju nove linije već pri prvom medijskom kontaktu s njom. Kako smo dobili S9 na recenziju, bilo je logično da provedemo proljetni dan na otvorenom testirajući Samsungovu kameru u stvarnim uvjetima - u šetnji Zagrebom

Jedna od prvih primjetnih značajki kamere novog Samsunga S9 jest mogućnost mijenjanja otvora blende između f/1.5 i f/2.4, dajući korisnicima veliku kreativnu slobodu u načinu snimanja i fotografiranja, kao i bolju sliku pri slaboj rasvjeti (manja vrijednost znači veću propusnost svjetla kroz leću, a time i jasniju sliku u uvjetima male osvijetljenosti).

Ugodna količina značajki pri manualnom upravljanju postavkama kamere otvara mogućnosti kreativnog izražavanja za one koji su voljni uložiti trud u fotografiju. Za one koji se ne osjećaju sigurno pri manualnim postavkama kamera je od velike pomoći u automatskom modu, pogotovo prateći autofokus.

Stabilizacija slike odrađuje svoj posao kompetentno za kameru na pametnom telefonu, ali neki će morati žrtvovati stabilnost za veći broj sličica u sekundi pri najvećoj rezoluciji (UHD 3840x2160; 60fps).

Hyperlapse i super slow-mo (960fps) zabavni su i funkcionalni dodaci kameri te njima možete raditi čuda.

Samsung se potrudio omogućiti korisnicima velik izbor opcija i elegantnih novih rješenja za učinkovito korištenje prednje i stražnje kamere, pogotovo opcijama proširene stvarnosti koja može služiti od toga da vas pretvori u emotikon do osobnog asistenta koji u stvarnom vremenu donosi podatke iz vaše okoline.

Iako nisu nužno vezani uz snimanje, ti dodaci bili su jako zabavni i korisni tijekom naše testne šetnje gradom.

Kakve smo sve kadrove uspjeli uloviti novom Samsungovom kamerom, pogledajte u videu.

Nova kamera oduševila je sve kreativce željne dobrih fotografija i videa. U Samsungu to znaju. Kako bi se mogli što duže kreativno izražavati, uz svaki kupljeni Samsung Galaxy S9 i S9+ na poklon dobivate eksternu bateriju, bežićni punjač i auto punjač u vrijednosti od 1300 kuna. Akcija vrijedi kod svakog ovlaštenog prodavača i traje do 20. svibnja ili isteka zaliha. 

Prilog je napravljen u produkciji tnative tima tportala u suradnji sa Samsungom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.