PREMIJERA

Samsung Galaxy S9 stigao je u Hrvatsku, pogledajte kako je bilo na predstavljanju

09.03.2018 u 09:32

Bionic
Reading

Novi top modeli u službenu će prodaju krenuti od 16. ožujka u tri boje: crnoj, plavoj i ljubičastoj

Južnokorejska korporacija je u zagrebačkom Umjetničkom paviljonu, dvanaest dana nakon svjetske službene premijere, predstavila svoja dva nova top modela pametnih telefona: Galaxy S9 i S9+.

Oba uređaja već je moguće prednaručiti, a u službenoj će prodaji biti od 16. ožujka. Bit će dostupni crnoj, plavoj i ljubičastoj boji. Preporučene maloprodajne cijene uređaja su 6.499 kuna za Galaxy S9, odnosno 7.299 kuna za Galaxy S9+.

Moći ćete ih nabaviti kod domaćih operatera Hrvatskog Telekoma, Tele2 i Vipneta, kao i maloprodajnih partnera, eKupi, Elipso, Sancta Domenica i Smartson.

  • +17
Samsung predstavio novi S9 i S9+ u Zagrebu Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Na prvi dojam Galaxy S9 ne razlikuje se bitno od prethodnika predstavljenog prije godinu dana. Riječ je o elegantnom, izduženom i laganom uređaju dojmljivog zaslona. U kratko vrijeme koliko sam se poigrao s njime činio se vrlo brzim i responzivnim. No, ovako na prvu, ne bih rekao kako je riječ o ogromnom već prije o nekoliko sitnih koraka naprijed. Više kad ga dobijem na dulje vrijeme u ruke.

Posjetitelji su imali prilike isprobati same uređaje, samostalno i u različitim aspektima (fotografija, zvuk, virtualna stvarnost...)

Samsung Galaxy S9 and S9+: Official Introduction Izvor: Društvene mreže / Autor: Samsung

Naglasak na kameri

'Ovi uređaji značajno mijenjaju paradigmu načina na koji komuniciramo, dijelimo informacije i doživljavamo svijet oko sebe, u vremenu u kojem korisnici sve više komuniciraju i izražavaju se pomoću fotografija, videozapisa i emotikona.

S Galaxy S9 i S9+ redefinirali smo kameru pametnih telefona te na tržište donijeli elegantan i impresivan uređaj osmišljen kako bi korisnicima pomogao da se povežu s drugima i izraze se na njima svojstven i jedinstven način', rekao je Hojun Hwang, predsjednik uprave regionalnog predstavništva Samsung Electronics.

'Novi S9 i S9+ imaju najbolje kamere na tržištu. Pružaju mnoštvo novih mogućnosti i značajki te smo uvjereni da ćemo i ovom generacijom modela S serije oduševiti naše korisnike', istaknuo je Pavle Zobundžija, direktor odjela telekomunikacija u regionalnom predstavništvu Samsung Electronics.

Samsung Galaxy S9 Official TVC: The Camera. Reimagined. Izvor: Društvene mreže / Autor: Samsung

Kao što smo već pisali, Galaxy S9 i S9+ dolaze s novim dvojnim otvorom na kameri, poboljšanom mogućnošću snimanja usporenih snimaka (do 960 fps) te personalizaciju emotikona korištenjem tehnologoje prepoznavanja lica i proširene stvarnosti.

Samsung Galaxy S9 Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Samsung

Dvojni otvor na kameri (f/1.5 - f/2.4) ima leću koja se prilagođava poput ljudskog oka, tvrde u Samsungu te se može automatski mijenjati ovisno o uvjetima osvjetljenja. Osim kamera, tijekom predstavljanja istaknuti su stereo AKG zvučnicima, Dolby Atmos surround zvuk i beskrajni AMOLED zaslon, kao i to što je memoriju moguće proširiti karticom microSD kapaciteta do 400 GB.