problemi

[VIDEO] Sony povlači bugoviti Cyberpunk 2077 iz dućana, nudi povrat novca

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 18.12.2020 09:57
  • Objavljeno 18.12.2020 u 09:54
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: CD Projekt

Najiščakivanija igra godine je na PlayStationu 4 i Xboxu One imala, nazovimo ih tako, nezadovoljavajuće performanse

Sony povlači Cyberpunk 2077 iz PlayStation Storea i nudi stopostotni povrat novca svakome tko je kupio digitalnu kopiju. Ako želite započeti proces povrata, naglašava Verge, morat ćete se prijaviti na svoj PlayStation račun i poslati zahtjev.

Sony je u četvrtak opet izbacio objavu u kojoj tvrdi da je 'svjestan da se neki korisnici susreću s poteškoćama' pri pristupanju formularu za povrat. Ako vi imate problema, možda ne bi bila loša ideja malo pričekati i pokušati kasnije.

Izvor: Društvene mreže / Autor: CD Projekt Red

Igra koja nije trebala izaći

Cyberpunk 2077 je već povučen iz PlayStation Storea i nemoguće ju je pronaći putem pretrage na web verziji dućana. Jedino što je moguće napraviti je staviti ju na listu želja.

Razlog zbog kojeg igrači vraćaju igru je stanje Cyberpunka 2077 koji je u trenutnom stanju prepun bugova. Na PlayStationu 4 ju je zbog slabijeg hardvera nemoguće igrati u više od 20 sličica u sekundi, a dojmu ne pridonose iskačuće teksture i bugovi koji nerijetko igrače izbacuju iz igre. Na PlayStationu 5 situacija nije pretjerano bolja - igra je, unatoč malo većem broju sličica u sekundi i dalje sklona rušenju i velikom broju vrlo jasnih vizualnih bugova.

Sonyjev potez dolazi nekoliko dana nakon što su autori Cyberpunka 2077, CD Projekt Red objavili da kupci koji su nezadovoljni sa igrom na PlayStationu 4 i Xbox Oneu mogu tražiti povrat novca. Zbog vrlo strogih pravila na PlayStation Storeu, velik broj ljudi koji su kupili digitalnu verziju nisu mogli dobiti povrat novca.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Gamespot

Nije jasno hoće li Sony vratiti Cyberpunk u PlayStation Store - kompanija je digitalnu verziju igre do daljnjega učinila nedostupnom. Cyberpunk 2077 je, u međuvremenu, i dalje dostupan za kupnju u Xbox storeu.

CD Projekt najavljuje zakrpe

CD Projekt Red hje obećao izbaciti zakrpe kojima će popraviti Cyberpunk 2077. Kupci su već imali priliku preuzeti jednu veliku i jednu manju nadogradnju, a kompanija obećava da će sljedeća doći unutar sedam dana. Značajnije, odnosno veće zakrpe najavljene su za siječanj i veljaču te koje bi, riječima CD Projekta 'trebale popraviti najizraženije poteškoće na koje igrači nailaze kad igru igraju na PlayStationu 4 i Xboxu One'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!