GEJMING

[VIDEO] Šest nevjerojatnih naslova: Pobrojali smo najveće foršpane ovogodišnjeg E3-ja

15.06.2021 u 07:56

Bionic
Reading

Electronic Entertainment Expo je u punom jeku, a mi vam donosimo šest foršpana koji su privukli apsolutno najviše pažnje tijekom ovogodišnjeg gejming događanja

Ovogodišnji E3, digitalna edicija jedne od najpoznatijih svjetskih gejming konferencija gejmerima je otvorio virtualna vrata, predstavivši velik broj nadolazećih naslova kojima će se moći veseliti.

Centralnu pozornicu ove je godine opet zauzeo Microsoft sa igrama koje stižu na njihove nove konzole, dok su najveća iznenađenja pristigla od izdavača, uključujući From Software koji je odvažno predstavio kako će Elden Ring izgledati u akciji, te Ubisoft koji je sve iznenadio potpuno neočekivanom igrom smještenom u svijetu Avatara.

Pobrojali smo šest foršpana koji će nedvojbeno oduševiti ljubitelje visokobudžetne digitalne zabave.

Elden Ring

Na ovogodišnjem smo E3-ju konačno dobili konkretan uvid u Elden Ring, najnoviju igru autora Dark Soulsa. Naslov, očekivano, objeručke prihvaća tehnologiju konzola nove generacije što u kombinaciji sa predivnim vizualnim pripovjedanjem uništenom fantastičnom svijetu igre daje prekrasni mistični izgled.

Razlog zbog kojeg ovaj svijet inspiriran nordijskim legendama ima posebnu notu je i suradnik koji je pripomogao napisati igrinu priču: George R. R. Martin, tvorac Igre Prijestolja. Naslov dolazi na PC i konzole nove generacije početkom iduće godine - 21. siječnja 2022.

Izvor: Društvene mreže / Autor: From Software

Avatar: Frontiers of Pandora

Nedvojbeno najistaknutiji dio prezentacije Ubisoft Forward bio je Avatar: Frontiers of Pandora. Nova igra na zanimljiv način iskorištava dizajn i svijet popularnog filma Jamesa Camerona i najnoviji grafički pokretač Snowdrop koji svijet Pandore vrlo učinkovito predstavlja u okružju nove generacije konzola.

Nismo sto posto sigurni je li itko igdje zbilja želio vidjeti igru smještenu u svijetu Avatara, no hej - izgleda da ćemo ju svejedno dobiti i to 2022. Naslov dolazi na PC, Xbox Series X i PlayStation 5.

Izvor: Društvene mreže / Autor: UbiSoft

Mario + Rabbids: Spark of Hope

Drugi nastavak iznenađujuće uspješne taktičko pucačke igre Mario + Rabbids Kingdom Battle nastavlja raditi ono što zna najbolje: stavljati popularne Nintendove likove u tandem sa Ubisoftovim kaotičnim Rabbidima koji u novom nastavku 'kreću na galaktičko putovanje boreći se zloćudnim bićem'.

Ono što možemo očekivati je evolucija dobro utemeljenih mehanika, još mapa, niz novih oružja, kao i novu perspektivu koja će olakšati imerziju u neobični svijet Mario + Rabbidsa. Spark of Home je ekskluziva za Nintendo Switch, a na tržište dolazi u 2022.

Izvor: Društvene mreže / Autor: UbiSoft

Far Cry 6

Far Cry 6, najnoviji nastavak popularne pucačke franšize na ovom je E3-ju detaljnije predstavio igrinog glavnog negativca Antona Castilla kojeg glumi Giancarlo Esposito.

Ubisoft je također predstavio dodatne sadržaje koji će stići u sklopu 'sezonske propusnice' te igračima pružiti priliku da bolje upoznaju negativce iz prijašnjih igara, uključujući Vaasa Montenegroa i Pagana Minga.

Izvor: Društvene mreže / Autor: UbiSoft

Forza Horizon 5

Forza Horizon 5 najnoviji je nastavak franšize Forza koji 9. studenog dolazi na Xbox Series X/S, Xbox One i PC. Igra će, kao i velika većina naslova koje je Microsoft najavio, od prvog dana biti dostupna preko Xbox Game Passa.

Na Forzi 5 rade Playground Games, a riječ je o vožnji otvorenog svijeta u kojoj igrači voze impresivnim krajobrazem Meksika - od pustinja, preko prašuma, pa sve do ugašenog vulkana.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Microsoft

Starfield

Nadolazeći Bethesdin znanstveno-fantastični RPG Starfield svojevrsna je tajna gejming svijetu sve od prve objave 2018. Premda je hrpa ljudi očekivala prvi uvid u igrine mehanike, dobili su foršpan u kojem je centralni fokus na svijetu - 'tvrdoj' viziji budućnosti sa naprednim verzijama današnjih tehnologija.

Foršpan se jako usredotočuje na tehničku pozadinu svemirskog leta koja će, kažu iz Bethesde, zauzeti centralnu poziciju u naslovu, zamijenivši putovanja na koja smo u igrama do sad uglavnom gledali kao dva klika mišem. Starfield je pored foršpana dobio i konkretni datum izlaska - 11. listopad 2022.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Bethesda