ESPORTOVI

Velika godina za Fortnite: Epic ulaže 20 milijuna dolara u turnirska natjecanja

20.01.2021 u 13:39

Bionic
Reading

Tvorci super popularnog battle royalea također najavljuju nekoliko turnira koji će se održati sredinom i krajem ove godine

Tvorci Fortnitea službeno su objavili da će za 2021. njihova kompetitivna scena imati nagradni fond vrijedan 20 milijuna dolara što je, podsjetimo, korak prema gore u odnosu na prošlogodišnjih 17 milijuna, premda nije ni blizu masivnom World Cupu iz 2019. i njegovom fondu od 30 milijuna dolara.

Novosti dolaze u sklopu Epicove objave vezane uz posljednji Fortnite Champion Series, najvišoj razini natjecanja u Fortniteu. Epic je najavio da će se sva natjecanja održati online, a u najnovijoj je objavi dao više informacija o rasporedu.

Kvalifikacije će početi 4. veljače, dok će finale na red doći 12. ožujka. Sva natjecanja bit će prenošena na engleskom, francuskom, njemačkom i španjolskom. Kompanija također uvodi nekoliko promjena u bodovanje i format natjecanja. Više detalja možete pronaći na blogu Epic Gamesa.

Što se nagradnog fonda tiče, FNSC će u 2021. imati četiri sezone sa sveukupno 3 milijuna dolara rezervirana za svaku od njih. Epic tvrdi da će tijekom godine biti još turnira, s naglaskom na one sredinom i krajem godine koji će okupiti prijašnje pobjednike i sukobiti ih u novim uzbudljivim formatima.