korisno

Ovo ćete htjeti isprobati: Najnoviji Chrome ima savršeno rješenje za vaše slabe zaporke

20.01.2021 u 11:55

Bionic
Reading

Najnovija nadogradnja za popularni internetski preglednik donosi izvanrednu značajku koja će pomoći svim korisnicima koji ne obraćaju pažnju na snagu svojih lozinki

Ako koristite internet, apsolutno smo sigurni da ste bar u nekom dijelu života napravili grešku s lozinkama. Ili ste koristili kombinaciju brojeva koje koristi pola interneta, ili ste jednu dobru lozinku koristili za pola web stranica koje posjećujete. Ne brinite - Googleova najnovija nadogradnja za Chrome, točnije verzija 88, donosi sustav za 'poboljšavanje lozinki'.

Na računalu ćete, da biste aktivirali značajku, samo morati kliknuti na korisničku ikonicu u gornjem desnom kutu preglednika i birati ikonicu sa ključem. Nakon toga morate kliknuti na 'check passwords' odnosno provjeru lozinki i vidjet ćete listu zaporki koje Chrome smatra lošima ili slabima. Nakon toga ih možete promijeniti ili poboljšati odlaskom na stranicu i slijeđenjem standardne procedure.

Ako vam se to ne da raditi, uvijek možete tražiti od Chromea da napravi loziku umjesto vas te vam usput spomene na kojim je stranicama koje koristite došlo do hakerskog napada ili krađe podataka. Ova značajka prvo dolazi na iOS, a nakon toga na Android, objašnjava TheNextWeb.

sve osim nogometa