RJEŠENJE ZA UČENJE NA DALJINU

Varaždinski studenti u polufinalu Imagine Cupa

29.03.2014 u 06:43

Bionic
Reading

Team Halycon izborio je plasman u regionalni krug Microsoftovog natjecanja s platformom za interaktivno učenje pobjedama u obje kategorije u kojima su se natjecali - 'World Citizenship' i 'Innovation'

Team Halycon čine četiri studenta varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike - Samuel Picek, Goran Mlinarić, Luka Matijević i Bojan Juranek, uz mentora Rubena Piceka. Osmislili su i implementirali multimedijsku platformu za live-streaming pomoću inovativne tehnologije WebRTC.


'Puno puta dogodilo se da nismo bili u mogućnosti pristupiti nekom događaju. Zbog toga smo došli na ideju da izradimo ovakav sustav, kako bismo sebi i drugima omogućili da pristupe takvim događajima. Želimo omogućiti ljudima interaktivno učenje', pojasnili su.

Dečke iz Halycona čeka polufinale, koje će biti održano u svibnju na regionalnoj razini. Odabranih šest timova ide u finale, koje će biti održano u Seattleu.

Nina Šindija, voditeljica marketinga za razvojne platforme u tvrtki Microsoft Hrvatska, rekla je kako je Imagine Cup odlična je prilika za studente željne novih iskustava za pokretanje vlastitog biznisa, upoznavanje novih tehnologija, ostvarivanja novih prijateljstava i poslovnih kontakata te osvajanje bogate nagrade kako bi uspješno zakoračili u poslovni svijet.

Cilj ovog studentskog natjecanja s jedanaestogodišnjom tradicijom je potaknuti mlade kreativce na drugačiji način razmišljanja kako bi se okušali u rješavanju tehnoloških problema te olakšali svakodnevni život, a možda i mijenjali svijet.

Ove godine pobjednički timovi u svakoj kategoriji u Seattleu bit će nagrađeni s 50 tisuća dolara (više od 275 tisuća kuna) te biti pozvani na Boot Camp u trajanju od četiri tjedna na jednoj od tri lokacije: Londonu, Berlinu ili Tel Avivu.

Tim s osobito interesantnim rješenjem će imati priliku osobno upoznati osnivača Microsofta Billa Gatesa, s kojim će moći podijeliti svoje ideje te dobiti savjete kako ih što uspješnije realizirati.