PODUZETNI DALMATINCI

Uz Google Street View u Rogoznici su uveli i - Sea View

19.10.2018 u 11:33

Bionic
Reading

Po prvi put u Hrvatskoj je u Street View implementirana uz automobilsku dodana i morska ruta, a pokriveni su i zanimljivi lokaliteti do kojih je moguće doći samo pješke

Tijekom proteklih mjesec dana na području općine Rogoznica izvršena su nova snimanja za potrebe Google Street Viewa. U sklopu ovog projekta snimljena je i postavljena na Googleovu kartu prva virtualna šetnja Sea View u Hrvatskoj.

Po prvi put je, tvrdi direktor Turističkog ureda u Rogoznici Marijo Mladinić, u Street View implementirana i morska ruta koja se proteže duž obale rogozničkog zaljeva, pa će korisnici Google karte odsada moći uživati i u morskim prizorima te unaprijed vidjeti što ih čeka prilikom uplovljavanja u rogozničku luku.

  • +6
Google Sea View u Rogoznici Izvor: Turistička zajednica općine Rogoznica / Autor: Turistička zajednica općine Rogoznica

Time je, navodi dalje Mladinić, Turistička zajednica Rogoznica postala prva u Hrvatskoj koja je Street View prikazom pokrila gotovo sve ulice u svim svojim turističkim naseljima.

Pored cestovnog dijela koji je odrađen u duljini od više desetaka kilometara također su odrađeni i pojedini pješački dijelovi, pa je Street View stigao do lokacija kao što je Punta Planka s crkvicom Sv. Ivana Trogirskog.

'Dovođenjem Street Viewa do gotovo svakog smještajnog objekta u našoj općini omogućili smo gostima da prije svog dolaska virtualno prođu cijelu rutu kojom se trebaju kretati te dođu doslovce do dvorišta svog budućeg smještajnog objekta.

To će im uvelike olakšati pronalazak željenog odredišta jer će se prilikom stvarnog dolaska na lokaciju osjećati kao da su tu već bili, a naši lokalni domaćini moći će ih mirno dočekati u vlastitom dvorištu', rekao je Mladinić.

Kako izgleda uplovljavanje u rogozničku luku možete pogledati ovdje.