OTVORILI VRATA

Oduvijek ste htjeli otići u Disneyland? Pogledajte ih sve na Street Viewu!

11.03.2018 u 12:18

Bionic
Reading

Googleov servis od sad vam omogućava da zavirite u sve Disneyeve zabavne parkove u SAD-u i one u inozemstvu

Svi Disneyevi tematski zabavni parkovi u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i oni u drugim zemljama poput Francuske i Kine, od sad su dostupni na Googleovom servisu Street View.

Street View omogućit će vam virtualnu šetnju i razgledavanje gotovo svih atrakcija koje Disneyevi zabavni parkovi nude.

Olakšajte si život i počnite korstiti ove Gmail trikove već danas Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Street View prisutan je na svim kontintentima, uključujući i Antarktiku. Pokrenut je kao istraživački projekt pri Sveučilištu Stanford, da bi ga nakon nekog vremena Google kupio i službeno pokrenuo kao svoj projekt 2007. godine. Pet godina kasnije objavljeno je kako su vozila i fotografi koji rade na projektu Street View prešli više od osam milijuna kilometara.

Napredak i problemi

Ipak, veliki dijelovi Afrike, Azije i Indije još su nepokriveni, a servis je nailazio i na probleme po pojedinim zemljama (primjerice Austriji, Češkoj i Njemačkoj) zbog zadiranja u privatnost. U Francuskoj i Njemačkoj Google je morao platiti globu zbog (nenamjernog) prikupljanja osobnih podataka tijekom mapiranja Wi-Fi lokacija vozilima korištenima za Street View.

Google nije jedini s takvim projektom. Bing ima sličan, iako ne tako velik, a Apple je obavio slično istraživanje za potrebe razvoja autonomnih vozila, piše Search Engine Land.