NINTENDOV VELIK KORAK NAPRIJED

Uskoro ćemo kartati Pokemone i na iPadu

22.08.2014 u 06:56

Bionic
Reading

Izgleda da online verzija popularne kartaške igre Pokemon doista dolazi na Appleov tablet

Čini se da Nintendo sramežljivo kroči u područje pametnih telefona i tableta. Kompanija je nakon nekoliko dana špekulacija konačno službeno potvrdila rad na mobilnoj verziji Pokemon: The Trading Card Game Onlinea. Naslov je planiran za iOS, odnosno iPad, te bi se trebao pojaviti na tržištu do kraja ove godine.

Obožavatelji Pokemona vjerojatno znaju da ova igra i nije baš 'najnovijeg datuma'. P:TCGO je ljubiteljima džepnih čudovišta dostupan već dulje vrijeme (preko tri godine), a njegova tranzicija na mobilne Appleove platforme zvuči više nego dobro.

Vodimo li računa o tome da je ovaj potez vrlo vjerojatno potaknut eksplozivnom popularnošću Blizzardove kartaške igre Hearthstone (koja, eto slučaja, već neko vrijeme raste zahvaljujući verziji za iOS), do neke mjere nam je jasno zbog čega japanski gigant Pikachua i ekipu odlučuje raketirati na novu platformu.

Kakvi god razlozi ležali iza ovog poteza, sigurni smo da će fanovi jedne od najpopularnijih gejming franšiza na svijetu to itekako cijeniti.

Izvor:IGN