OD APPLEA, NARAVNO

Upravo ovako je nastao Samsungov logo

02.04.2014 u 10:09

Bionic
Reading

Dok su sudski procesi u koje su umiješani Apple i Samsung sve samo ne neozbiljni, zajednici ljubitelja gadgeta je možda i odveć lako zbijati šale na račun bilo koje od te dvije kompanije. Najnovija 'otkriva' kako je nastao Samsungov logo - i da, lako je za pogoditi, to je zapravo 'dio' Appleove jabuke

Prošli sudski proces je Samsung koštao gotovo milijardu američkih dolara u odšteti, a za najsvježiji Apple traži još mnogo više. Točnije - traži 40 dolara za svaki mobitel koji je isporučio Samsung. Kako bi se u priču unio i dašak vedrine, valja reći da mnogo toga vezanog uz obje kompanije objašnjava i činjenica da su, barem sa dizajnerske strane, odvojeni 'po rođenju':



Apple će zbog povrede pet patenata u novom slučaju tražiti od Samsunga u praksi kakvih milijardu dolara - svaku godinu, a nešto više informacija o slučaju je moguće pronaći na linku. Kako će sudski proces proći ovaj put teško je za predvidjeti, no jasno je da ovaj put Apple cilja više na softversku stranu priče koja je inicijalno dio Googleovog Androida, a ne nužno vezana isključivo za Samsung.