više od magije

Upoznajte dronebrellu, autonomni kišobran koji lebdi zrakom i prati svog vlasnika

03.06.2019 u 16:17

Bionic
Reading

Nakon autonomnih automobila i letjelica, stigao nam je i autonomni kišobran. Dovoljno je uključiti aplikaciju na mobilnom uređaju i kišobran se sam namjesti iznad vaše glave i prati vas u stopu

Godine 1705. izumljen je sklopivi kišobran. Danas, u eri bespilotnih letjelica, proširena magija stvorila je Dronebrellu. Ovaj kišobran leti poput drona, a njime se upravlja pomoću aplikacije na pametnom telefonu, zahvaljujući čemu on poslušno prati svog vlasnika i kroz najveću gradsku vrevu.

Nedavni video koji je objavio Anand Mahindra, predsjednik velike indijske kompanije Mahindra, daje nam uvid u to kako će jednostavan i lak život biti s autonomnim kišobranom ako ikad uđe u serijsku proizvodnju.

U tweetu koji se proširio virtualnim svijetom vidi se kako poznati francuskim mađioničarem, poznat kao Moulla, hoda ulicama s kišobranom koji ga prati i štiti ga od kapi. Moulla hoda i sjedi u kafiću, a kišobran ga prati dok on jede držeći hranu s obje ruke ili vozi bicikl dok ga crveni kišobran slijedi u stopu.

Proširena čarolija: ovih dana svakome bi dobro došao ovakav autonomni kišobran koji vas prati u stopu Izvor: Društvene mreže / Autor: Moulla

Moulla je nadaleko poznat kao mađioničar koji kombinira umjetnost iluzije s vrhunskom tehnologijom. Od djetinjstva bio je fascinirana magijom i posebnim efektima. Još kao desetogodišnjak pohađao je školu magije u Parizu da bi se kasnije upisao na strojarski fakultet i specijalizirao virtualnu stvarnost, sve kako bi moderne tehnologije uključio u svoje trikove.

Kakvo nas je vrijeme pratilo ovog proljeća, ovo bi doista mogao postati izum desetljeća, a ne samo trik proširene čarolije.